Ivan Mikulić osvojio srebro na Grand Prixu u Rijadu

Najbolji hrvatski parataekwondaš Ivan Mikulić osvojio je srebrnu medalju na završnom Grand Prix turniru u Rijadu, piše hrt.hr.

Na završnom Grand Prixu nastupilo je osam najboljih boraca sa svjetske rang liste, a 27-godišnji Splićanin je osvojio drugo mjesto.

Mikulić je s dvije pobjede protiv gruzijskog i kazahstanskog borca stigao do finala u kojem je izgubio od aktualnog svjetskog prvaka Iranca Hameda Haghshenasa sa 5-27.

– Zadovoljni smo osvojenim drugim mjestom jer je Ivan prije odlaska na turnir imao ozljedu ruke, tako da nije smio blokirati udarce, kazao je njegov trener Mladen Tomić.

– Turnir je imao oznaku G-10, što nam donosi novih 60 bodova na rang listi. S ovim natjecanjem završavamo ovu godinu i sigurno idemo prema Parizu i paraolimpijskim igrama, dodao je Tomić.

Podsjetimo, član splitskog TK Galeba je prošle godine osvojio srebrno odličje na paraolimpijskim igrama u Tokiju, ove godine je osvojio zlatnu medalju na Europskom prvenstvu u Manchesteru, a u svojoj karijeri je osvojio 14 medalja na velikim natjecanjima.

U Riyadu je održana i Gala večer na kojima su dodijeljene nagrade za najbolje u ovoj godini, a pobjednici su Turčin Mahmut Bozteke i njegova sunarodnjakinja Meryem Cavdar. Najbolji trener je Uzbekistanac Bobur Kozijev, a posebnu nagradu “Borbeni duh” dobila je Ukrajina.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?