Stipić bi da Vatreni igraju kao mangupi, Carević: Moramo biti iznad toga

– Uzbuđeni smo, veliki je to dan za cijeli narod. Drugi put zaredom igramo polufinale. Velika je važnost ove utakmice. Napravili smo puno toga, ali šteta bi bila ne napraviti kotačić više i ne igrati u finalu, rekao je Mario Carević u emisiji Qatara manje od 24 sata prije ključnog dvoboja protiv Argentine u polufinalu Svjetskog prvenstva, piše hrt.hr

– Osjećam ponos. Određeno uzbuđenje vrije u meni, ali i doza radoznalosti, rekao je Tomislav Stipić pa istaknuo: – Kad nešto ponovite i na ovakav način prezentirate, to nema veze sa slučajnosti. 

Složio se s njim i Carević: – Imamo jedan kontinuitete top rezultata na svjetskim prvenstvima i to nije slučajnost. Postajemo mala nogometna veselila. Kad spomenemo uvjete i infrastrukturu, mi smo svjetski prvaci. 

Kako se suprotstaviti Argentini?

– Sutra moramo nastupiti samopouzdano i na pravi način. Svaka utakmica ima svoju priču. Sutra trebamo biti svi malo više mangupi, vizualizirati Mandžukića jer nas s druge strane čeka ekipa koja će se tući. Trebamo staviti na stranu mirnoću i poniznost i pobijediti ih njihovim oružjem, smatra Stipić, no Carević se ne slaže s tim. 

– Ima tu i startova na rubu svega, to je njihova igra. Protiv Nizozemske na kraju krajeva način na koji su proslavili tu pobjedu. Ako mi prihvatimo njihovu igru oni su tu u prednosti. Za razliku od Stipića mislim da ih trebamo izdominirati nogometom, našom igrom. Sigurno će nas htjeti isprovocirati. Napravit će sve. Sigurno su i izbornik i igrači toga svjesni i spremni na to, mi moramo biti iznad toga. Nisu u prednosti ako spustimo loptu, dominiramo i preuzmemo loptu. 

Messi Modrić središnje su figure sutrašnjeg dvoboja. Odmjerili su snage i prije četiri godine u Rusiji. 

– U Rusiji to je bila radnička verzija za Messija. Sada vidimo Messija koji ne očekuje da mu služe, već pomaže. Nisam ga očekivao takvog. Ali očito mu je došlo u glavu da mu je to zadnja prilika. Luka uvijek služi reprezentaciji i izborniku. Radi to s lakoćom i manirima. Ne samo nogometnima. On cijeli sjaji. Izgleda kao Mozart. Kad izgubi loptu, kao traktor koji pomaže, ističe Stipić.

– Dobar su spoj mladosti i iskustva, igraju u 2-3 sistema. Dobro se nadopunjuju, puno su bolja ekipa od prije četiri godine. Messi na ovom prvenstvu igra fantastično, podređen je ekipi i ima ogromnu želju podignuti taj pehar. Spočitavaju mu to da nije osvojio svjetsko prvenstvo, dodao je Carević. 

Carević je uživo pratio prijateljski dvoboj Hrvatske i Argentine iz ožujka 2006.: – Bio sam na prvoj utakmici kad je Modrić debitirao. Igralo se u Baselu. Bio sam u Stuttgartu i sa Soldom sam išao na tu utakmicu jer je bilo blizu.

Stipić se također sjeća tog dvoboja: – Nisam nažalost nikad gledao Hrvatsku i Argenitnu, ali zapamtio sam na toj utakmici baš tu asistenciju s naše strane i zgoditak Messija u 6. minuti za 1:0, njegov prvi zgoditak za reprezentaciju, kao i prvi nastup Luke Modrića za našu reprezentaciju. 

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?