Policajac Mladen Lučić ležao i gledao TV, našli ga mrtvog…

Smrt još jednog državnog policajca šokirala je njegove kolege.

Riječ je o, kako je potvrđeno za portal “Avaza”, Mladenu Lučiću, službeniku Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, koji je preminuo u 54. godini od posljedica infarkta.

On je preminuo u nedjelju, 18. prosinca.

Samir Mirvić, pomoćnik direktora za osiguranje VIP osoba i objekata, kazao je za “Avaz” da su sve kolege iznenađene preranim odlaskom Lučića.

– Ležao je kući, gledao TV i jednostavno se nije probudio, ujutro ga je našla starija sestra. On je dugo u policiji, imao je 28 godina radnog staža i već se pripremao za penziju. Nažalost, srce ga je izdalo – govori potreseni Mirvić.

Naglašava da je Lučić bio veliki profesionalac.

– To je momak koji nije imao mrlje u karijeri, radio je od 1994.godine. Nikad u životu ništa nije tražio, nije se požalio na bilo šta, sve svoje obaveze i zadatke je besprijekorno završavao. On je jedan od rijetkih u Direkciji koji je prošao obuku da vozi blindirana vozila koja se koriste prilikom posjete predsjednika drugih zemalja kod nas. On je obično vozio ta blindirana vozila sa predsjednicima unutra, to je bio pokazatelj kakav je policajac bio. Nevjerojatno je kakav nas je čovjek napustio – kazao je Mirvić.

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?