Top of the Pop: Najvažnije nam je da “ne razočaramo”

Istarski cover sastav “Top of the Pop” nastupa s Marijem Petrekovićem na Dori 2023. s pjesmom “Putovanje”. Razgovarali smo s njima što očekuju od nastupa na Dori i kako je došlo do suradnje s voditeljem, glumcem i komičarom Marijem Petrekovićem, piše hrt.hr.

Top of the Pop čine pjevač, klavijaturist i saksofonist Nikola Milat, bubnjar i pjevač Nikša Bišćan, gitarist i pjevač Ivan Luch, basist, harmonikaš i pjevač Armin Poldrugovac i pjevačica Kristina Iveković. Poznati su na koncertnim pozornicama raznih manifestacija, na svadbama i u klubovima u Hrvatskoj i inozemstvu.

Glazba im je bila prvi izbor, ali svi imaju dnevne poslove i ne žive isključivo od glazbe. Veliki su zaljubljenici u glazbu, a repertoar im se sastoji od pjesama koje i sami slušaju, no najvažnije im je da je to kvalitetna glazba. U početku su svirali stranu glazbu jer su nastupali uglavnom u inozemstvu.

Pjevač Nikola Milat naglasio je kako je pjesma “Putovanje” dugo stajala u ladici autora Brune Krajcara

– To je unatrag 20 godina bilo predviđeno za Josipu Lisac. Tekst je napisao Danijel Načinović. Pjesma je imala svoju viziju i prije nego je došla meni kao aranžeru u ruke. Čuo sam je puno drukčije nego je bila u glavi autora. Uspio sam je nekako dovesti na trag veselih disco-pop ritmova kako bi bila maksimalno “prijemljiva” širem krugu ljudi. Sve što je u pjesmi – to je zvuk našeg benda kako mi i inače nastupamo, rekao je.

Mario Petreković dugogodišnji je prijatelj i suradnik Brune Krajcara. 

– Oni su već nekoliko puta u zadnjih 10 godina surađivali. Kad smo čuli cijelu pjesmu, to je sve imalo svoju glavu i rep. Jedino nam je nedostajao neki “eurosongovski moment”, jaka “sceničnost”, nešto što bi dalo naglasak i poruku na temu pjesme, učiniti nešto upečatljivo unutar 20 sekundi, netko tko će to učiniti fantastično. Naravno da je to Mario Petreković, koji je odradio izuzetan posao, rekao je Milat.

@hrvatska_radiotelevizija Top of the Pop: Sama činjenica da smo se plasirali na Doru jako nam puno znači. Najvažnije nam je da "ne razočaramo". #dora2023 #hrt #fyp #glazba #dora #topofthepop #music #zavas #video ♬ original sound – HRT

Od nastupa na Dori očekuju da se šira, hrvatska publika upozna s onim što rade, a smatraju da rade jako dobro. 

– Sve izvan toga za nas je fantastičan uspjeh. Sama činjenica da smo se plasirali na Doru jako nam puno znači. Najvažnije nam je da “ne razočaramo”, nego da izvedemo sve ono kako se pripremamo i kako smo zamislili da izgleda i zvuči, naglašavaju.

Smatraju kako je pobjeda na Dori – pobjeda u svakom kontekstu.

– To je pobjeda u marketinškom i natjecateljskom smislu. Glazbu je kroz natjecanje uvijek nezahvalno gledati, bilo koju izvedbenu umjetnost gledati kroz natjecanje. Bio bi strašno veliki poticaj da nastavimo raditi na isti način kao što smo pošteno i uspješno radili dugi niz godina.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?