Detalji zločina u Prijedoru: Osumnjičen da je izbo partnericu zbog ljubomore pa je zapalio

Žarko Zorić (39) iz Prijedora sumnjiči se da je u petak izbo partnericu Nedu Milojević (44) zbog ljubomore pa zapalio stan, saznaju „Nezavisne“.

Podsjećamo, u petak je u Prijedoru u zgradi u Ulici Ilije Stojanovića oko 10 sati prijavljen požar u kojem je gorio stan.

Kako saznaju Nezavisne, Milojevićeva je izbodena u predjelu vrata i glave, dok se pretpostavlja da su ubodi na rukama obrambene ozlijede.

Zorić je izbo ukupno 10 puta.

On će danas biti prebačen u nadležnost Okružnog javnog tužiteljstva u Prijedoru, a postupajući tužitelj će odluku o zahtjevu za određivanjem jednomjesečnog pritvora donijet će nakon saslušanja osumnjičenog za ubojstvo.

Inače, prema Krivičnom zakoniku Republike Srpske ovo se kvalificira kao teško ubojstvo, te Zoriću prijeti kazna doživotnog zatvora.

Zorić će se teretiti i za izazivanje opće opasnosti jer je zapalio stan, te tako izazvao ugroženost drugih stanara u ovoj zgradi u Ulici Ilije Stojanovića u Prijedoru, a za ovo krivično djelo kazna je do 10 godina zatvora.

Iz Policijske uprave Prijedor su u petak priopćili da su uhitili Ž.Z. iz Prijedora zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela teško ubojstvo“ i izazivanje opće opasnosti.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?