Muškarca slučajno ubio rođeni brat, pregazio ga kamionom

Uplakani brat radnika industrijskog gradilišta ispričao je kako je slučajno dovezao i ubio vlastitog brata.

David Potter (57), pokazivao je svom bratu Marku Poteru kamion na prodaju koji je ovaj želio kupiti u kompaniji Harris Commercial Repairs Ltd u Basildonu, Essex, piše Mirror.

Mark, koji je tada imao 55 godina, ispričao je u četvrtak (19. siječnja) istrazi na sudu mrtvozornika u Essexu kako je čekao u kamionu 10 minuta nakon što je pristao na probnu vožnju.

Mark je odlučio da upali motor i ode nakon čekanja, ne znajući da je Davida bio ispred kamiona.

David je proglašen mrtvim na licu mjesta.

Mark, koji sada ima 58 godina, ispričao je mrtvozorniku kako je jurnuo naprijed s teškim teretnim vozilom (HGV) prije nego što je čuo Davida kako “viče”.

– Vidio sam ga u ogledalu na zadnjem dijelu vozila. Tada sam ga izgubio iz vida, nisam mogao da ga vidim ni u jednom svom ogledalu. Sjedio sam tamo neko vrijeme, ne znam koliko je to bilo i pomislio sam „samo idi sam“. U tom trenutku sam pomjerio vozilo naprijed – rekao je Mark sa suzama u očima, iz Hajama u Kentu.

Shvativši šta je uradio, odmah je pozvao hitnu pomoć.

Mark je rekao da je bio „uzbuđen“ što je vidio Davida kada je stigao na lokaciju, jer je prošlo dosta vremena od kada su se posljednji put vidjeli.

Pozdravili su se „zagrljajem i poljupcem“ prije nego što je Davida počeo da pokazuje Marku kamion. Mark je rekao poroti da je izvršio punu provjeru u svakom retrovizoru i vjetrobranskom staklu prije nego što je krenuo.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?