Goraždani se opraštaju od Raščića, tužiteljstvo intenzivno radi na istrazi

Goražde je obavijeno tugom nakon što je sinoć na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS) preminuo 39-godišnji Almir Raščić, nakon desetodnevne bitke za život.

Raščić je od prošlog petka bio u induciranoj komi nakon što je teško ranjen u napadu 13. siječnja, kada je ispred zgrade u kojoj je živio, dok se kretao prema automobilu na parkingu, upucan u glavu, piše pogled.ba.

Tužiteljstvo BPŽ Goražde intenzivno radi na istrazi u vezi s napadom na Raščića, uz prekvalifikaciju krivičnog djela iz “pokušaja ubojstva” u “ubojstvo”. Županijski tužitelj Mirsad Bilajac potvrdio je da će biti naložena obdukcija tijela.

Dosadašnja istraga pokazala je da je upucan iz pištolja “tetejac” nakon što su istražitelji pronašli čahure i košuljice zrna kalibra 7,62 milimetra koje pripada ovoj vrsti oružja.

Kako je ranije potvrđeno, u slučaj su uključeni SIPA i Federalna uprava policije, a iz županijskog MUP-a su saopćili da će učiniti sve što je u njihovoj moći da pronađu počinitelje ovog zločina. 

Goraždani se na društvenim mrežama opraštaju od bivšeg nogometaša koji je bio omiljen u gradu na Drini te uz emotivne poruke izražavaju sućut obitelji.

Almir Raščić je igrao za Željezničar, Velež, Olimpik, Goražde i Azot.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?