Zaključen slučaj nestanka muškarca iz 2020.

Privođenjem 56-godišnjaka pod sumnjom da je u jesen 2020. na kutinskom području ubio tada 51-godišnjeg teško bolesnog muškarca s posebnim potrebama sisačko-moslovačka policija zaključila je višegodišnju kriminalističku istragu oko nestanka te osobe, piše hrt.hr.

O opsežnom istraživanju, koje je završilo jučer, danas su na izvanrednoj konferenciji za novinare govorili kriminalistički policajci te načelnik Policijske uprave Luka Pešut.

Naveli su da je 56-godišnjak osumnjičen za kazneno djelo teškog ubojstva, no nisu spominjali moguće motive tog zločina niti kako je ubijen.

Istraga je započela kada su u listopadu 2020. nestanak muškarca policiji prijavili članovi njegove obitelji, a njome je u konačnici neosporno utvrđeno da je 56-godišnjak na adresi njegova prebivališta ubio svog poznanika koji je bio teško bolesna i slabo pokretna osoba s posebnim potrebama.

S ciljem prikrivanja zločina tijelo 51-godišnjaka sakrio je u blizini mjesta stanovanja, gdje su početkom ožujka 2022. godine pronađeni te u sklopu očevida izuzeti dijelovi tijela i odjeće za koje je naknadno potvrđeno kako se radi o nestalom.

Policija je na pomoći u istrazi zahvalila svim uključenim službama, među inima i pripadnicima HGSS-a, te građanima, koji su svojim spoznajama pomogli u razrješavanju slučaja.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?