Mikuličin i Zorko složni: Nije nam jasno zašto je Hajduku poništen prvi gol

Sjajna Istra spustila je na zemlju Lekin Hajduk koji je u Puli doslovno torpediran rezultatom 3:0. Dinamo je unatoč upravljačkom ratu koji ne jenjava došao do prve pobjed te tako i dalje ostao nedohvatljiv pratiteljima. Šibenik i Gorica očito će između sebe tražiti tko će ispasti iz lige, to je sada posve jasna činjenica. To je rezime vikenda u HNL-u koji komentiraju Mario Zorko i Ivo Mikuličin u Šibeniku, piše hrt.hr.

Mikuličin nije želio odgovoriti je li Istra vratila Hajduk u bolnu istinu da je naslov i dalje daleko. Ogorčeno je poručio kako je suđenje u HNL-u i u ovom kolu pokazalo manjkavosti: 

– Ja bih prije izravnog odgovora na to pitanje kazao dvije stvari kao temeljne karakteristike proljetnog dijela prvenstva. Prvo, definitivno je utvrđeno da postoji velika izjednačenost među klubovima. Najbolji dokaz je remi Dinama s Goricom i visoka pobjeda Istre nad Hajdukom. Drugo, jednako bolna istina je i potpuno neujednačeni kriterij suđenja u Prvoj ligi i sada mi je potpuno jasno zašto se naši suci ne mogu probiti u inozemstvu. 

Prvi gol Hajduka koji je poništen bio je, smatra, potpuno regularan, a i Šibenik je teško oštećen. 

– Ja sam u bijeloj majici, ali meni bolje stoji narančasta boja i nemam razloga navijati za Hajduk, ali potpuno regularan gol Hajduka je poništen u Istri. Ja nisam čuo niti jednog ozbiljnog sudačkog eksperta koji je kazao da je prvi gol Hajduka neregularan. Drugi argument je crveni karton igraču Šibenika protiv Rijeke, gdje niti jedan igrač Rijeke nije tražio. Sudac to nije sudio, a onda se pojavio VAR i sudac Vidulin, koji je ili diletant ili je u tom trenutku bio slijep i inzistirao da se jedan običan prekršaj pretvori u crveni. Njemu i svima ostalima preporučujem da usporede taj start Kneževića nad igračem Rijeke sa startom riječkog Galešića na Jurčeviću protiv Osijeka. Ovaj start je milovanje prema onom brutalnom startu, a tamo nije dodijeljen crveni karton. 

Zorko je sličnog mišljenja o prvom poništenom golu Hajduka:

– Nakon objašnjenja zbog čega se ovdje VAR uključio i poništio gol Hajduka, ja sam još zbunjeniji, prvi put sam čuo da na to utječe i to kalibriranje kamera i da se prema tome namještaju linije koje se vuku, a to odmah znači i da se te linije mogu namještati po potrebi i kako je to otvoreno rekao Dalić na SP-u, te linije u VAR-u se vuku kako god hoće. 

– Zbog toga mi je to potpuno nejasno objašnjenje. Taj VAR se pretvorio samo u novu vrstu manipulacije, tu bi trebalo biti da ako se ne može utvrditi je li bilo nedozvoljene pozicije, da svakako napadači budu u prednosti. 

Hajduk je daleko od Dinama, a Leko nije čudotvorac, smatra Mikuličin. 

– Ja bih kazao da veliki dio krivnje za atmosferu oko Hajduka snose mediji, oni stalno iznose igračima Hajduka da su visoki dva metra, a oni su visoki metar i sedamdeset. Ako se vratimo na utakmicu u Puli, ona mene nije podsjećala ni na jednu utakmicu domaćeg prvenstva, a gledam ih svih pet. Ona je mene podsjetila na utakmicu Hrvatska – Argentina. Tamo je presudio svojom bezobraznom odlukom sudac Orsato, a ovdje je presudila naivnost obrambenih mladih igrača Hajduka. Igrao je jedan presing, koji davno nismo vidjeli na našim terenima, ali drugi je problem, još jedan koji govori kako su Leku proglasili čudotvorcem, ali on je dobar trener, ne čudotvorac. Jedina stvar koju mu ja zamjeram, on je podcijenio Istru, prvi put u životu je igrao bez desnog bočnog, tamo je stavio Sahitija, preko te strane je Hajduk primio prvi gol. Trebao mu je brz i prodoran igrač u napadu, a tamo je stavio Mlakara, a Mlakar i Sahiti su nebo i zemlja. Dosta je više uspoređivanja Dinama i Hajduka jer to više nema nikakvog smisla. Dinamo ima bolju momčad, financije i bolju školu nogometa. 

Dinamo je sada došao do pobjede nad Lokomotivom, a to znači i veću prednost nad Hajdukom.

– Kada bismo se bavili matematikom, Dinamo već sada može izgubiti oba derbija od Hajduka pod uvjetom da dobije sve do kraja i zadržat će prvo mjesto. Ne treba zanemariti da je Dinamo protiv Lokomotive igrao tako da je mogao u prvih 30 minuta imati 3:0. 

Nova vijest za Dinamo je i prodaja Rasmusa Lauritsena, nakon Oršića odlazi i jedan važan igrač, koji je igrao malo ove sezone. 

– Ovo nije posao s gubitkom, dobili su sada oko dva i pol milijuna, a doveli su ga za milijun i pol. Do dolaska Čačića bio je jako dobar, ona je krenuo manje igrati. Čačić se opredijelio za druge, tu su PerićJosip Boško Šutalo, a Čačić ne voli imati višak igrača u svlačionici. 

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?