Zaposlenik SIP BiH osuđen zbog krivotvorenja isprave, udaljen je iz državne službe

Optuženi Jasmin Buljugić (1966.), zaposlenik Središnjeg izbornog povjerenstva (SIP BiH), sporazumno je priznao krivnju, nakon čega je u Sudu BiH osuđen na uvjetnu kaznu zatvora u trajanju od jedne godine, koja se neće izvršiti ako optuženi u roku od dvije godine od dana pravomoćnosti presude ne počini novo kazneno djelo.

Optuženi je provedenim disciplinskim postupkom udaljen iz državne službe, a oglašen je krivim za počinjeno kazneno djelo – krivotvorenje službene isprave.

Optuženi je priznao krivnju da je, kao zaposlenik SIP-a BiH, raspoređen na radno mjesto viši stručni suradnik za financijske poslove, iskoristivši položaj radnog mjesta na kojem se nalazio u službene isprave SIP-a unio neistinite podatke, tako da je krivotvorio platne liste o visini osobnih primanja na svoje ime, te iste ovjerio svojim potpisom i službenim pečatom SIP-a i dostavio banci uz zahtjev za odobrenje kredita.

Nakon razmatranja Sporazum je prihvatio Sud BiH, te je optuženom izrečena spomenuta kazna, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?