Belgija privela još jednog eurozastupnika

Belgijski tužitelji koji istražuju korupcijski skandal koji je pogodio Europski parlament izvršili su u petak nove pretrese i priveli na saslušanje zastupnika u Europskom parlamentu čiji je imunitet ukinut prošli tjedan, piše hrt.hr.

Navodno priveden Marco Tarabella  

Belgijski savezni tužitelji priopćili su da su u petak rano ujutro priveli europarlamentarca M.T., kojeg je izvor identificirao kao Marca Tarabellu.

Vlasti su pretražile dom privedenog zastupnika u Anthisnesu, u istočnoj Belgiji, a potom je pretražena i gradska vijećnica te sef u banci u obližnjem Liegeu.

Sudac zadužen za taj slučaj će kasnije tijekom dana odlučiti hoće li se protiv M.T. podići optužnica.

Tarabellin odvjednik negira bilo kakve njegove prijestupe.

U belgijskom pritvoru se trenutno zbog optužbi za korupciju i pranje novca vezano uz isplate iz Katara i Maroka nalaze grčka europarlamentarka Eva Kaili, bivši talijanski zastupnik u EP-u Pier Paneri i još dvoje ostalih.

Prema izvoru bliskom istrazi, Kailin partner Francesco Giorgi, koji je također u pritvoru i priznao je primanje mita, rekao je kako vjeruje da je Tarabella primao novac iz Katara.

Tarabellin odvjetnik je rekao da je njegov klijent dva puta posjetio Katar i da je sve u vezi s tim posjetima transparentno.

Tarabella je u Kataru posjetio gradilišta i kampove za radnike, a jedan od prioriteta njegovog posjeta su bila ljudska i radnička prava.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?