Službenici UNO BiH oduzeli aku bušilice, električne čistače za zube, epilatore, mjerače tlaka, aku makaze…

Ovlaštene službene osobe Uprave za neizravno oporezivanje u Carinskoj ispostavi Gradiška oduzeli su veću količinu robe; aku bušilice, električni čistači za zube, epilatori, mjerači pritiska, aku makaze i dr. u vrijednosti od oko 150.000 KM.

Prilikom obavljanja zajedničkih operativnih aktivnosti, ovlašteni službenici Grupe za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja Regionalnog centar Banja Luka i Regonalnog centra Sarajevo izvršili su u CI Gradiška pregled uvozne pošiljke koja podliježe Naredbi o nadležnosti carinskih ispostava za carinjenje određenih roba porijeklom iz azijskih i afričkih zemalja.

Prilikom pregleda robe prijavljene za carinski postupak, pronađena je i veća količina robe stranog porijekla (aku bušilice, električni čistači za zube, epilatori, mjerači tlaka, aku makaze i dr.) bez odgovarajuće dokumentacije, iz kog razloga je sporna roba privremeno oduzeta. Prema preliminarnoj procjeni, ukupna vrijednost privremeno oduzete robe iznosi oko 150.000 KM.

Protiv pravnog i odgovornog lica u ovom predmetu će biti poduzete zakonom propisane mjere. Tijekom poduzimanja mjera iz svoje nadležnosti korištena je specijalistička oprema, donirana od strane Američkog veleposlanstva putem programa EXBS i UNODC-a.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?