Uhićena grupa koje je nasilno htjela rušiti Vučića

“Lezi dole, lezi dole”, naređuje policija ekstremistima koji su jučer nasilno htjeli da sruše vlast i prijetili ubojstvom predsjedniku Aleksandr Vučiću.

Pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova, u suradnji sa Sigurnosno-informativnom agencijom i nadležnim tužiteljstvima u Beogradu i Novom Sadu, uhitili su D. K. (35) , D. Z. (52) i D. B. (36) zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično djelo pozivanje na nasilnu promjenu ustavnog uređenja, dok se D. B. tereti i za krivično djelo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Trojica uhićenih terete se da su pozivali građane da se okupe u većem broju u Beogradu i da nasilno sruše Vladu i predsjednika Republike Srbije.

Policija je kod D. B. pronašla karabin sa optikom i pripadajućom municijom koji mu je, kako se sumnja, prethodno predao M. J., koji je uhićen zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija. M. J. je, kako se sumnja, to oružje prethodno otuđio, pa se tereti i za krivično djelo teška krađa.

Zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija uhićen je i I. T. (28).

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnim tužiteljstvima.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?