Konaković: SDA se bruka, vlast u FBiH će biti formirana za mjesec

Ministar vanjskih poslova BiH i lider NiP-a Elmedin Konaković koji trenutno boravi u Munchenu govorio je za BHT o formiranju vlasti u FBiH i pokušajima SDA da budu dio vlasti naglašavajući kako ta stranka pokušava blokirati procese.

“Vidio sam da je SDA počela odmah, nisu sačekali ni sekund da počnu blokirati. Samo su dva moguća rješenja, jedno je da SDA izmoli ili natjera nekoga da s njima ide u vlast, SDP ili HDZ, mada ustvari bez njih i više ništa ne može. Okupljeni oko Trojke i HDZ-a ustvari odlučuju o tome tko će dalje formirati vlast i naš stav je, NiP-a i mene osobno, da ne možemo s onima koji su toliko pokvarili sustav, ići i sustav popravljati”, kazao je Konaković.

Naglasio da nema smisla uvoditi SDA u vlast u Federaciji BiH jer je ta stranka “kupovinom mandata dobila 13 ruku u Domu naroda”.

“Ne vidim logiku i pomalo tužno izgleda da oni moljakaju, prijete i blokiraju, a nitko s ove strane ne planira i ne želi s njima sjesti za stol razgovarati o uspostavi vlasti”, naglašava Konaković.

Poručio je članovima SDA da se okupe i kažu svom predsjedniku kako da se “ne brukaju i postupe s dostojanstvom i časti” te prepuste vlast u teškom trenutku.

Konaković je najavio i kako smatra da će vlast u Federaciji BiH biti formirana u narednih mjesec dana.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?