Svečano predstavljena monografija “Četiri kafića”

Malonogometni humanitarni turnir “Četiri kafića” memorijal Dino Petrinović 20 je godina duga splitska sportska priča ispripovijedana u drugoj monografiji Tomislava Gabelića, piše hrt.hr.

– 435 igrača, trenera, estradnjaka sažeti u ovu monografiju stvarno nije bilo lako, jer morao sam paziti da ne izostavim nekoga, neku uspomenu, rekao je Gabelić.

Puna dva desetljeća, dan poslije Božića, na Stjepanovo, turnir je okupljao trenersku, igračku i estradnu elitu. Ćiro Blažević, Zlatko Dalić, Slaven Bilić, Ivan Perišić, Ivan Rakitić, Edin Džeko, Marko Livaja – samo su neki od natjecatelja.

– Dolazili su ljudi iz naše, iz drugih država dan iza Božića, neki od njih vozili bi po cijelu noć da dođu, ne bi neki uspjeli spavati samo da zaigraju, i velika hvala im na svemu tome, rekao je Damir Karaman, organizator turnira.

– Počeo sam kao aktivni igrač igrati na turniru, nastavio kao veteran i završio praktički kao penzioner i toliko lijepih uspomena i trenutaka ćemo se rado sjećati s ovog turnira, rekao je Ivica Mornar, igrač i organizator turnira.

Otiđi kad si najveći, kažu. Tako su i “Četiri kafića” zauvijek zatvorila jedna, a otvorila druga vrata povijesti u koju je trajno ušao jedan od najvećih i najuspješnijih sportskih događaja održanih u kontinuitetu na ovim prostorima. 

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?