Zagreb: Ukradena 84 stabla, krim policija na terenu

Prije gotovo pet godina započelo je uređivanje okolice Ljubljanske avenije na kojoj su posađena stabla lipe, a ove godine građani su primijetili da nešto nedostaje u drvoredu uz cestu. Netko je otpilio 84 stabla lipe i s njima misteriozno nestao, slučaj je prijavljen nadležnoj policijskoj postaji, a na teren je izašla i kriminalistička policija.

Građani, oni koji se sjećaju da su ondje ikad bila stabla, kažu da su stabla bila osušena i neodržavana pa nisu odmah primijetili da su posječena. Drugi pak sumnjaju da je Grad nekako uvučen u cijelu priču i da su oni preko noći “sredili situaciju”, dok su treći uvjereni da su stabla nestajala jedna za drugim da ljudi ne primijete.

Ono što sa sigurnošću znamo je da je Grad upoznat s cijelom situacijom i da su o događaju obavijestili policiju. S obzirom na to da se radi o velikoj materijalnoj šteti, sad je sve u rukama kriminalističke policije.

– Nadležni komunalni redar i voditelj podružnice Zrinjevac proveli su očevid na navedenoj lokaciji prilikom čega je utvrđeno da je nepoznati počinitelj posjekao 84 stabla lipe. S obzirom na veliku materijalnu štetu, incident je prijavljen nadležnoj policijskoj postaji te je izvršen nadzor od strane policijskih službenika II. policijske postaje Črnomerec i kriminalističke policije, poručili su.

Sporna stabla posađena su 2018. godine, a lokaciju na Ljubljanskoj aveniji s koje su nestale, u svibnju te godine posjetio je tadašnji zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. Najavio je hortikulturno uređenje prometnice na potezu od Jankomirskog mosta do Ivanje Reke, na dijelovima gdje to infrastruktura dopušta.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?