Vulić: Inzistiranje na islamskoj BiH ključni razlog za pronalazak novih partnera u Sarajevu

Šefica Kluba zastupnika SNSD-a u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić istaknula je kako je jedini pravi put da se partneri koji čine vlast na državnoj razini što prije vrate za pregovarački stol i izrade kodeks ponašanja koji predviđa da se samo dijalogom može doći do rješenja, a ne samostalnim istupima i ignoriranjem Ustava.

-Ministar vanjskih poslova u Vijeću ministara Elmedin Konaković ne može ispratiti svoja obećanja, želje i naredbe koje stižu od međunarodnog čimbenika. Imajući u vidu veoma snažan pritisak dijela ekstremističkog, bošnjačkog Sarajeva, zatim moćne mreže SDA, raspoređene svuda, onda ne čudi beznađe u koje upada Konaković – rekla je Vulić za Srnu, dodavši da je najveće bogatstvo jedne političke organizacije pripadnost i odgovornost samo svom narodu.

Kaže da su veliki moćnici lobirali i tražili od lidera SNSD-a Milorada Dodika da SDA ostane njihov partner iz Sarajevu.

-Nekorektnost, inzistiranje i trasiranje puta ka islamskoj BiH bili su ključni razlozi za izbor novih partnera s područja FBiH. U želji da realiziramo strateški bitne projekte za sve građane u BiH, poštujući potrebe i želje svih naroda, naglašavajući da RS ne damo, a tuđe ne diramo i nadajući se da će novi impuls donijeti svima dobro u BiH, SNSD se odlučio za partnerstvo sa Konakovićem, vićem i ekipom – naglasila je Vulić.

Ona je izrazila uvjerenje da će se partneri na državnoj razini vratiti dijalogu i krenuti putem koji je dogovoren, koji je obećavajući za sve narode koji žive u BiH.

-Ukoliko ne dođe do dogovora, kompromisa i jasno definiranog obrasca ponašanja, sigurno je samo jedno – bit ćemo prinuđeni da promijenimo partnere iz bošnjačkog korpusa, dok odnos SNSD-a i HDZ-a ostaje, trajno provjeren i siguran – rekla je Vulić.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?