Pretresi na više lokacija u slučaju “David Dragičević”

Na više lokacija u Banjaluci jučer su izvršeni pretresi objekata u slučaju “David Dragičević”. Ova informacija potvrđena je za N1 iz Tužiteljstva Bosne i Hercegovine po čijem zahtjevu se pretresi i odvijaju.

Sve se događa po naredbi Suda Bosne i Hercegovine, a na temelju zahtjeva Tužiteljstva BiH i uz asistenciju Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske. Prema prvim informacija pretresa se više lokacija u Banjaluci, a osim objekata pod lupom su i pokretne stvari. To je u kratkoj poruci naveo Boris Grubešić glasnogovornik Tužiteljstva Bosne i Hercegovine.

N1 je kontaktirala Davora Dragičevića, oca ubijenog banjalučkog studenta koji kaže da ove aktivnosti policije vidi kao uobičajene te da nisu u domenu njegovog interesa.

“U četvrtak u 11:30 sa svojim odvjetnikom Ifetom Feragetom imam sastanak u Tužiteljstvu Bosne i Hercegovine sa postupajućom tužiteljicom Ozrenkom Nešković i nakon toga ću se odrediti o daljoj suradnji s tom institucijom”, rekao je on.

Dragičević je naveo i da trenutno ima “nikakvo ili strašno malo povjerenje” prema institucijama – Tužiteljstvu i Sudu Bosne i Hercegovine, koje su kaže u jednom trenutku njemu i članovima neformalne skupine “Pravda za Davida” bile posljednja nada.

Zbog toga najavljuje da će, prekine li suradnju u četvrtak, institucije Bosne i Hercegovine imati isti tretman, kakav su imale institucije Republike Srpske tijekom i poslije 2018. godine.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?