Akcija “Transporter”: Uhićeni pripadnici MUP-a RS i bivši Mektićev savjetnik

Policijski službenici Uprave za organizirani i teški kriminalitet Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske su okviru nastavka operativne akcije kodnog naziva “Transporter“ uhitilii šest osoba inicijala B.C., M.M., P.V., S.V., D.K. i M.V. na području Banjaluke.

Uhićeni će biti danas sprovedeni u Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine, a nadležnom tužiteljstvu bit će dostavljen i izvještaj o počinjenom krivičnom djelu “Organizirani kriminal“ iz člana 250 KZBiH i to:

-za osobu B.C. kao organizatora kriminalne grupe i losobu A.N. u vezi sa KD “Neovlašteni promet opojnim drogama“ iz člana 105. stav.1. KZBiH;

-za osobe M.M. i P.V. u vezi sa KD “Neovlašteni promet opojnim drogama“ iz člana 195. stav 1. KZBiH i KD “Zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja“ iz člana 315. KZRS;

-za osobu P.D., kao organizatora kriminalne grupe, te osobe M.M., D.K., S.V. i M.V. u vezi sa KD“Zloupotreba službenog položaja“ iz člana 315. KZRS i KD“Sprečavanje dokazivanja“ iz člana 336 KZ.

Sve aktivnosti se sprovode po naredbama Suda BiH i pod nadzorom Tužiteljstva BiH.

Imajući u vidu da se među uhićenima nalaze i dva policijska službenika, D.K. i M.V., isti će biti suspendirani, a protiv njih će biti pokrenut disciplinski postupak.

Podsjećamo da su u akciji “Transporter“ koja se realizira još od 2021. godine. policijski službenici pronašli i oduzeli 303 kg opojne droge skank, a privremeno je oduzeto više skupocjenih putničkih motornih vozila.

Kako N1 saznaje, među uhićenima su Bojan Cvijetić, bivši suradnik Dragana Mektića, Mladen Milovanović, bivši visokorangirani inspektor MUP-a RS, Predrag Vatreš, također bivši inspektor, zatim, šef Odsjeka za krađe vozila Siniša Vukašinović, te inspektori Danijel Kovačić i Miladin Vučić.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?