Ispovijest policajca koji je prvi stigao na mjesto sudara vlakova: “Vidio sam heroje i anđele”

Košmarni trenuci koje su doživjeli putnici kobnog vlaka u Grčkoj oživjeli su u očima policajaca i spasilaca, koji su prvi stigli na mjesto tragične željezničke nesreće. Tamo su vidjeli apokaliptične slike.

Raskomadane ljude, mlade bačene u okolna polja i mrtve, mnogo mrtvih. Povrijeđeni su pokušavali da pronađu put za bjekstvo.

Mladi policajac je sa svojim kolegama stigao prvi na lice mjesta, nakon što su obaviješteni o sudaru nekoliko minuta nakon nesreće.

Do sudara je došlo  u 23.21 sati po lokalnom vremenu, a on je na lice mjesta stigao 10 minuta poslije.

– Mnoge slike koje sam vidio ne želim da podijelim javno. Prizor je bio dramatičan. Vidjeli smo heroje i anđele. Vidio sam djevojku u bolovima, sjedila je i tresla se od šoka koji je doživjela – rekao je mladi policajac za TV stanicu Alpha.

On je dodao da je drugu povrijeđenu djevojku posjetio u bolnici. Imala je opekotine, a on misli da je bila u prvim vagonima.

– Suočili smo se s mnogim herojima, sjećam se jednog 20-godišnjeg klinca koji je ostao da oslobodi ljude i uspio. Spasio je 10 ljudi i nastavio da pokušava – rekao je policajac.

U stravičnom sudaru dva vlaka u noći između utorka i srijede kod Larise u Grčkoj poginulo je najmanje 57 ljudi, većinom mladih

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?