Čampara: Polupismeni kadrovi sa lažnim diplomama su uništili SDA

Ministar unutarnjih poslova Federacije BiH Aljoša Čampara izrazio je zadovoljstvo što je akademska zajednica stavila točku na priču sa diplomom Sebije Izetbegović i što je Senat Univerziteta u Sarajevu odlučio da joj bude poništeno zvanje magistra znanosti.

“Mi imamo dovoljno obrazovanih ljudi koji, za razliku od Sebije Izetbegović i Osmana Mehmedagića, imaju legalne diplome, stručnost i ostale potrebne kvalifikacije da obavljaju važne dužnosti u institucijama sustava. Žena koja javno kaže kako neće liječiti maloljetno dijete i koja prijeti masovnim grobnicama ne može biti direktorica najvećeg kliničkog centra u BiH. Takve nehumane izjave dovoljno govore o profilu i kvalifikacijama tog liječnika”, rekao je Čampara.

On je izrazio zadovoljstvo što je akademska zajednica napokon stavila točku na tu priču koja je opterećivala Medicinski fakultet u Sarajevu, Univerzitet u Sarajevu i cjelokupni obrazovni sustav u BiH.

“Svi smo ohrabreni time što je intelektualna elita, predstavnici Senata Univerziteta u Sarajevu, počela djelovati i baviti se svojim poslom jer profesori koji rade sa lažnim zvanjima ne služe na čast akademskoj zajednici”, naveo je Čampara.

On je naglasio kako su polupismeni kadrovi sa lažnim fakultetskim diplomama, koji su godinama bili jezgro i uzdanica SDA, uništili ovu stranku.

Čampara je naveo da je posljednje tri godine otvoreno i transparentno govorio o strahu koji je Stranka demokratske akcije nametnula ljudima, a posebno intelektualnoj eliti u BiH, dodavši da je posebno zadovoljstvo vidjeti da je došao dan kada se strahu pogledalo u oči.

S druge strane, Izetbegović je objavila da će pokrenuti krivične prijave za zloupotrebu položaja i prekoračenja ovlasti, za diskriminaciju, kao i za iznošenje neistina u pokušaju njene diskreditacije kao redovnog profesora Univerziteta u Sarajevu.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?