Dodik: Dozvoliti da vjerski lider prijeti oružjem znači uvođenje političkog islama

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodika izjavio je kako je američko Veleposlanstvo svojim priopćenjem o izjavi poglavara Islamske zajednice u BiH Huseina Kavazovića pokazalo da je na strani muslimana i da Srbi trebaju razmisliti o tome.

“Dozvoliti da netko tko je vjerski lider prijeti oružjem, to znači da se ovdje uvodi politički islam u oružanom smislu, kako je to činjeno u nekim drugim mjestima u svijetu. Ako veleposlanik SAD misli da je to u redu i da to iskoristi kao napad na Republiku Srpsku, odnosno osobno na mene, onda to više govori o njemu, a ne o meni”, poručio je Dodik.

Dodik je rekao da je američki veleposlanik u BiH nadišao sve okvire uljudnog diplomatskog ponašanja i da jasno pokušava pokazati na čijoj je strani.

“Nije se pojavljivao kada je imam govorio ružno o Srpskoj pravoslavnoj crkvi. Sve je učinio da pokaže da je navijač i plaćenik od strane ovih muslimana i njihovih interesa u BiH”, naveo je Dodik.

On je istaknuo da su Srbi preživjeli mnoge, te da će preživjeti i takvog nekorektnog tipa. “Ostajem pri onom da je najsretnija zemlja Amerika jer nema američkog veleposlanika”, rekao je Dodik.

Osim sporne izjave, Kavazović je početkom veljače pružio potporu imamu Amiru Mahiću iz Kozarca koji je Svetog Savu nazvao začetnikom fašizma, a Srpsku pravoslavnu crkvu – sektom.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?