Čović stiže u Grude, odlučuje se o mandataru Vlade ŽZH-a u petak

Predsjedništvo županijskog odbora HDZ-a BiH Županije Zapdnohercegovačke, na kojem bi Predrag Čović trebao biti potvrđen kao kandidat za mandatra vlade ŽZH, bit će održano u petak, 10. ožujka, doznaje portal Bild.ba.

Ovu informaciju potvrdio je Bildu izvor iz HDZ-a BiH pod uvjetom anonimnosti. Po Bildovim informacijama, sastanak predsjedništva županijskog odbora HDZ-a BiH ŽZH će biti održan u 11 sati, u Grudama, a lokacija još uvijek nije poznata.

“Tako je, u petak je predsjedništvo Županijskog, na koje dolazi i predsjednik Čović, mislim da je to njegova ideja”, rekao je izvor za portal Bild.ba.

Podsjetimo, nakon trvljenja u širokobriješkom HDZ-u BiH gradski odbor te stranke je jednoglasno podržao Predraga Čovića kao kandidata za mandatara vlade ŽZH. Sada je potrebno da ga podrži i stranački odbor ŽZH, a nakon čega bi mu predsjednik Skupštine ŽZH (Ivan Jelčić, HDZ BiH, Ljubuški) trebao dati mandat za sastav vlade. Nakon što Čović (Predrag) izabere svoj kabinet ministara, skupština treba potvrditi novu vladu.

Nakon 13 godina funkciju premijera ove županije napustio je Zdenko Ćosić koji je izabran u hrvatski klub u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH.

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?