Ivković: Leko isto priča poslije svake utakmice

Uz Tomislava Ivkovića i Marija Strahonju, posebni gost urednika i voditelja Ivana Doriana Molnara bio je trener Rijeke Sergej Jakirović, koji je skupio pet pobjeda u sedam susreta, piše hrt.hr.

– Zadovoljavajuće s obzirom na jesenski dio. Jako dobro smo otvorili proljetni. Brzo uhvatili priključak za europsku poziciju, ne samo mi, tu su još četiri momčadi. I iz kola u kolo pokušavamo uzeti više kako bi dohvatili europsku poziciju. U jesenskom dijelu je bila velika fluktuacija igrača, nije to bilo lako riješiti. Pomladili smo momčad, trenutačno smo najmlađi u ligi. Iz utakmice u utakmicu momčad pokazuje da postaje zrelija i da zna igrati na rezultat. Nadam se da ćemo u budućnosti biti još bolji, rekao je Jakirović. 

Najprije se analizirala utakmica između Dinama i Osijeka kojom je zaključeno 24. kolo SuperSport HNL-a. Bio je to premijerni nastup Borimira Perkovića na klupi Osječana.  

– Kolega Perković je stavio igrače konačno na svoje pozicije. Prije svega mislim na Miju Caktaša koji se najbolji snalazi iza napadača. Dosad je igrao na desnom krilu, to nije njegova pozicija. S novim trenerom dolazi nova energija. Kada dođete na Maksimir nemate što izgubiti. A morate i imati malo sreće i na kraju uzmeš vrijedan bod, rekao je Jakirović.

Ivković je posebno pohvalio strijelca Osijeka Miereza pa istaknuo: – Protiv Dinama svi više riskiraju. Stave mlade igrače i riskiraju da ne bi ispalo da parkiraš autobus. Mierez je bio stalno nezgodan.

Ivković: U svakoj utakmici isti igrači rade iste greške

Lokomotiva je u sjajnom dvoboju na Poljudu pobijedila Hajduk 4:3.

– Puno šansi, puno nemoći i puno kvalitete. Leko isto priča poslije svake utakmice. Imaju Simića Ferra na klupi. Danas je bila situacija da može igrati s tri stopera. Ponavlja se ista priča. U svakoj utakmici isti igrači rade iste greške. Hajduk nije imao ni glavu ni rep. Lokomotivini igrači su španeri, gledaju samo naprijed. Ne znam što se događa. To je Hajduk, to je mentalitet, to krv vrije… To što se sada dešava ne možeš vjerovati. Gdje su ti igrači, gdje je ta energija, pa svaku utakmicu imaju po 10-15.000 navijača, rekao je Ivković.

– Fantastično za gledatelj. Dosta dramatike, sedam golova. Ja sam primijetio da Hajdukovi igrači ne slave pogotke, energija izvana kad gledaš nije na zavidnoj razini. Radili su velike pogreške u obrani. Lokomotiva je zasluženo pobijedila. To što se Hajduk vratio na 2:2, to je bio veliki uspjeh danas, smatra Jakirović.  

Strahonja: Očekujem da suci budu pažljiviji

U ocjeni cijelog kola Strahonja je istaknuo kako možemo biti zadovoljni suđenjem, ali da je bilo pogrešaka koje, srećom, nisu utjecale na rezultat. Jedna od njih na utakmici na Poljudu. 

– Penal na Livaji je bio čist i ispravno dosuđen, no nije pravilno izveden kazneni udarac. Igrač je prije vremena utrčao. Očekujem da suci budu pažljiviji, rekao je Strahonja. 

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?