Njezina smrt šokirala je Hrvatsku! Prije devet godina iznenada je u 42. godini preminula zvijezda popularnih serija

Za pokojnu Maju Petrin prijatelji će reći da je bila otvorena, izravna, voljela život… Gdje god da se zatekla, širila je optimizam i ljude zabavljala svojim šarmom, anegdotama iz svog života…

Preminula je iznenada 4. ožujka 2014. u Zagrebu od posljedica srčanog udara u dobi od samo 42. godine, a iza sebe je ostavila kćer Petru za koju je kao samohrana majka bila neizmjerno vezana. 

Odigrala je cijeli niz uloga u Histrionima i bila članica Zagrebačkog kazališta lutaka, no najviše je se ipak sjećamo po ulogama u mnogobrojnim TV serijama kao što su Obiteljska stvar, Naša kućica, naša slobodica, Villa Maria, Zabranjena ljubav, Ponos Ratkajevih, Zakon ljubavi, Hitna 94, Pod sretnom zvijezdom, Stipe u gostima…, piše slobodnadalmacija.hr.

Glumica je pet godina prije smrti naglo doživjela teški srčani udar. Tada je ispričala da sve do kobnog trenutka nije vjerovala da ta bolest pogađa žene mlađe od četrdeset godina.

– Negdje oko tri sata ujutro iz sna me trgnula strahovita bol u prsima i leđima. Nikada tako nešto nisam osjetila. Dobar dio noći provela sam na toaletu, nekako se vratila u krevet i uspjela zaspati. Kako mi cijeli dan nije bilo bolje, mama je na kraju pozvala svoju prijateljicu, doktoricu Lidiju Car, da me dođe pregledati. Ona je donijela i priručni EKG, a kad me pregledala, otišla je s mamom u susjednu sobu, potom su se obje vratile, rekle mi da se odmah odjenem i pozvale Hitnu pomoć, ispričala je 2009. za Gloriju.

Ubrzo je završila u zagrebačkoj Vinogradskoj bolnici gdje je odmah bila podvrgnuta zahvatu razbijanja ugruška koji joj je izazvao srčani zastoj. Sve liječničke intervencije pratila je na ekranu te su joj ugradili stentove kojima su proširili krvnu žilu.

Bolest je nije plašila, iako je bila svjesna da mora zauvijek ostaviti cigarete jer je pušila kutiju i pol dnevno. Obećala je samoj sebi da će početi pješačiti, čak i lagano planinariti na Sljemenu.

– Zapravo, ja sam tog 15. listopada ponovno rođena, govorila je Maja. Nakon bolesti počela je živjeti “umirovljenički”, a liječnički nalazi bili su sve bolji, što joj je davalo razloga za optimizam. Nažalost, novi je infarkt bio koban, a njezin iznenadni odlazak šokirao je Hrvatsku, piše slobodnadalmacija.hr.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?