Bajramović lagao o šamaranju političkog protivnika: “Ova osoba dogovara doslovno pola Vlade FBiH”

Nakon što su u svim bh. medijima objavljene snimke na kojima se vidi kako NiP-ovac Halil Bajramović u dizalu šamara drugog političara, osudili su ga i iz njegove stranke.

Kako se vidi na snimci, Bajramović je bio u dizalu sa Sulejmanom Samardžićem, koji je član NES-a i savjetnik premijera Unskosanske županije gdje je NiP ispao iz vlasti, te mu je opalio tri šamara, dok je Samardžić samo mirno stajao.

Kasnije je Bajramović čak lagao u medijma i govorio da nije napao Samardžića, no procurile su snimke incidenta koji se dogodio u sarajevskom hotelu Holiday Inn.

Bajramović je predsjednik Naroda i pravde u Unsko-sanskoj županiji, a njegova stranka je ispala iz vlasti u toj županiji nakon što je Samardžićev NES ušao u koaliciju s SDA.  

Ovaj incident je sada osudio ministar unutrašnjih poslova Federacije BiH Aljoša Čampara iz NiP-a.

“Nasilje nije i nikada ne smije postati ponašanje koje je prihvatljivo ili ponašanje koje šutnjom odobravamo. Zgrožen sam snimkom koji je jučer objavljen u bosanskohercegovačkim medijima”, istakao je Čampara.

Ministar unutrašnjih poslova je osudio nasilničko ponašanje Bajramovića i kazao kako je nasilje neprihvatljivo.

“Kao čovjek, građanin Bosne i Hercegovine, federalni ministar unutrašnjih poslova i kao član Predsjedništva NiP-a najoštrije osuđujem nasilničko ponašanje Halila Bajramovića. Nasilje je neprihvatljivo i ono ne dozvoljava nikakve kalkulacije!”, kazao je Čampara.

Podsjetio je kako je identičan stav zauzeo kada je Zoran Čegar napao mladića na parkingu.

“Identičan stav zauzeo sam i kada je objavljen snimak na kojem se vidi kako, sada već suspendovani, policijski službenik FUP-a Zoran Čegar šamara mladića na prakingu koji ne pruža otpor. Moja, prije svega ljudska obaveza, je da reagujem. Uvjeren sam kako će nadležni organi poduzeti aktivnosti iz svoje nadležnosti”, na kraju je poručio Čampara.

Podsjetimo, Bajramović je rekao da mu je smetalo što Samardžić „dogovara pola vlade“, ali je tvrdio da ga nije šamarao.

„Žurio sam na sjednicu, imao sam iPad i iPhone u rukama, ušao sam u lift. U jednom trenutku je taj momak ušao zajedno sa mnom, kojeg skoro ne znam. Znam da sam ga jednom komentarisao, jer je za mene neprihvatljivo da takva osoba može dogovarati četiri ministra u Vladi FBiH. Vidio sam da je bio sa mojim NIP-ovcima u tim pregovorima. S jedne strane se cijela država angažovala da poništi magistarski rad Sebije Izetbegović, ne želim da ulazim u to, a s druge strane ovakva osoba da sjedi i dogovara doslovno pola Vlade FBiH. To je za mene neprihvatljivo. To sam govorio na svojim organima“, kazao je Bajramović u svom medijskom istupu nakon incidenta.

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?