Kordić o spajanju Zračne Luke Mostar: Ideja je preko Zagreba i da nam on bude put ili vrata u svijet

Mjesec svibanj bi u Gradu Mostaru trebao donijeti više promjena na bolje, a jedna od novina je spajanje Zračne luke Mostar s velikim europskim gradovima preko Zagreba, najavio je gradonačelnik Mostara Mario Kordić.

On je u stanci sjednice Gradskog vijeća podsjetio da je objavljen javni poziv za obavljanje usluge redovitog međunarodnog linijskog zračnog prijevoza na liniji Mostar – Zagreb – Mostar, a rok za zaprimanje ponuda je 21. ožujka do 10 sati.

– Ni u kom slučaju se ne odustaje, kontinuirano razgovaramo sa svima i nudimo naše usluge kako zajedno možemo pomoći i podići priču oko Zračne luke Mostar. Vidjeli ste da je raspisan javni poziv, moram priznati da trenutno nemam informaciju je li se tko javio, a ideja je da preko Zagreba, kao jednom od ozbiljnijih hubova i da nam on bude put ili vrata u svijet. Iz toga razloga u pozivu su jako pomno birani vrijeme, dani odlaska i polaska, kako bi mogli Mostar povezati sa svim važnim destinacijama u svijetu – rekao je Kordić.

Na taj način, dodao je, pokušava se pomoći Zračnoj luci Mostar da krene s redovitim linijama.

– Mislim da smo na dobrom putu, ali morat ćemo se strpjeti još dvadesetak dana da vidimo tko se javio, pod kojim uvjetima će se ući u pregovore i ostalo. Naš je cilj da do 3. svibnja imamo sve to kompletno završeno jer u to vrijeme počinje gospodarski sajam u Mostaru pa bi bila lijepa poruka da bi i gospodarstvenici koji dolaze u Mostar možda razmišljali o ulaganju. U proračun smo stavili iznos od milijun maraka, jer je to čista matematika. Zna se koliko koštaju takve linije i tu nema nikakvih fantazija – istaknuo je mostarski gradonačelnik, a piše Fena.

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?