Bunoza – Sabolić: Hrvatska spremna pomoći BiH pri otvaranju pretpristupnih pregovora s EU

Ministar pravde BiH Davor Bunoza sastao se danas u svom uredu u Sarajevu s Ivanom Sabolićem, veleposlanikom R Hrvatske u BiH.

U pozitivnoj atmosferi razgovarano je o brojnim temama, a veleposlanik Sabolić je istaknuo kako je Hrvatska otvorena i spremna za prijenos svojih znanja i iskustava na BiH u pogledu pomoći pristupanja Europskoj uniji i otvaranja pretpristupnih pregovora.

„Hrvatska je prvi susjed i veliki prijatelj Bosne i Hercegovine i bitno nam je da što prije iz kandidatskog statusa krenete u otvaranje pregovora s Europskom unijom“ – kazao je veleposlanik Sabolić istaknuvši kako je Hrvatska najsnažniji zagovaratelj pristupanja BiH europskim integracijama.

On je ministra Bunozu upoznao s planovima da zajednička sjednica Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Hrvatske bude održana u lipnju ove godine u Zagrebu, a na kojoj će se naći i teme iz domena pravosuđa i suradnje dvije zemlje na tom polju.

Ministar Bunoza zahvalio se na pomoći i suradnji koju je Hrvatska do sada pružila Bosni i Hercegovini, te kazao kako je Ministarstvo pravde BiH i ubuduće otvoreno za sve vidove suradnje. Naglasio je kako je svaka pomoć Hrvatske kao najmlađe članice Europske unije dobrodošla za Bosnu i Hercegovinu jer našu zemlju isti posao očekuje u predstojećem vremenu. Veleposlanika Sabolića upoznao je na kojim se sve zakonskim rješenjima u Ministarstvu pravde BiH radi što je put u reformu domaćega pravosuđa.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?