Kofere u ruke: donosimo liste najboljih i najgorih turističkih destinacija na svijetu, bit će vam od velike pomoći

Analitičari podataka iz tvrtke Stasher napravili su liste najboljih i najgorih turističkih destinacija na svijetu. Izbor su napravili proučavajući 99 globalnih atrakcija koje privlače turiste, uzimajući u obzir recenzije na Googleu, udaljenost od najbliže međunarodne zračne luke, sigurnost turista, popularnost na TikToku i tako dalje. Zatim su svakoj atrakciji dodijelili ocjenu od jedan do deset, piše Putni kofer.

Prema njihovim podatcima, najboljom svjetskom turističkom atrakcijom s visokom ocjenom od 7,34.proglašena je zgrada mađarskog parlamenta u Budimpešti.  Ova prekrasna građevina jedan je od najboljih primjera gotičke i renesansne arhitekture u svijetu te je jedna od najljepših i najposjećenijih znamenitosti Budimpešte. 

Na drugom mjestu nalazi se Disneyland u Parizu, on je najpoznatiji zabavni park na svijetu koji godišnje privlači milijune posjetitelja. S ocjenom od 7,17, park nudi mnoge vrste vožnji i atrakcija, kao i klasične obiteljske atrakcije.

Treće mjesto na popisu zauzela je islandska geotermalna Plava laguna, a ona obuhvaća prekrasan vulkanski krajolik i vode bogate silicijevim dioksidom koje su ljekovite. Ovo je sigurno jedno od najimpresivnijih mjesta na svijetu i nezaobilazna destinacija za ljubitelje prirode.

Ovo je lista najboljih turističkih atrakcija na svijetu: 

Zgrada mađarskog parlamenta – Budimpešta, Mađarska

Disneyland Paris – Pariz, Francuska

Blue Lagoon – Island

Plaza de España – Sevilla, Španjolska

Angkor Wat – Kambodža

Bazilika sv. Petra – Italija

Knjižara El Ateneo Grand Splendid – Buenos Aires, Argentina

Akropola – Grčka

Muzej Novog Zelanda – Novi Zeland

Kip Krista Iskupitelja – Rio de Janeiro, Brazil

Hollywood Walk of Fame proglašen je najgorom turističkom atrakcijom s ocjenom 3,42. Ova šetnica odaje počast zvijezdama industrije zabave i može se besplatno posjetiti, ali mnogi su je opisali kao prljavo, nesigurno i prenapučeno mjesto.

Veliki bazar u Istanbulu, koji je jedan od najstarijih trgovačkih centara na svijetu, zauzeo je drugo mjesto najgorih turističkih atrakcija, dobio je ocjenu 3,48.

Treća najgora turistička atrakcija na svijetu bio je Taj Mahal u Indiji. Iako se nalazi na UNESCO-vom popisu svjetske baštine, mnogi su nakon posjete njemu bili razočarani.

Evo koje su, prema analizi tvrtke Stasher, najgore turističke atrakcije na svijetu:

Hollywood Walk of Fame – SAD

Veliki bazar – Grand Bazaar, Turska

Taj Mahal – Indija

Tematski park Busch Gardens – SAD

Rekreacijski kompleks Lotte World – Južna Koreja

Victoria Harbour – Hong Kong

Ocean Park – Hong Kong

Svetište Fushimi Inari Taisha Shrine – Japan

Kineski zid – Kina

Tematski park Everland – Južna Koreja

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?