Moderno ropstvo: Pokušao natjerati maloljetnu kćer da se uda za muškarca u Njemačkoj kako bi dobio 30 000 eura

Budvanska policija uhitila je I. B. koji je, kako se sumnja primoravao maloljetnu kćerku na sklapanje braka sa nepoznatom osobom u Njemačkoj, od čega bi zaradio 30.000 eura. To je priopćeno iz Uprave policije.

“Naime, uhićen je I. B. koji je, kako se sumnja, krivično djelo trgovina ljudima počinio na štetu svoje maloljetne kćerke na način što je, zlouporabom odnosa povjerenja i ovisnosti, vrbovanjem i dovođenjem u zabludu da će joj se život promijeniti na bolje, primoravao svoju maloljetnu kćerku na sklapanje braka sa nepoznatim licem u Njemačkoj, a sve u cilju pribavljanja imovinske koristi u iznosu od 30.000 eura”, priopćeno je iz policije.

Također, sumnja se da je I. B. zlouporabom odnosa povjerenja i ovisnosti, duži niz godina primoravao svoju djecu da prosjače po ulicama Podgorice i Budve.

“Sav novac koji bi sakupili prosjačenjem su predavali svome ocu”, navodi se u priopćenju.

Protiv ove osobe i njegove supruge je u prethodnom periodu podnijeto 13 zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji ili obiteljskoj zajednici i ugrožavanja mentalnog zdravlja i mira svoje maloljetne djece jer ih nisu sprečavali u prosjačenju, prenosi “RTCG”.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?