Tegeltija: U SA čuju samo nezavisnost a poziv na dogovor preskoče

Savjetnik predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika za pravna pitanja objasnio je Dodikovu izjavu kako je RS, ako joj stranci oduzmu imovinu, spremna nakon sat i pol skupštinskog zasjedanja proglasiti neovisnost, da da se u trezoru RS nalaze svi potrebni dokumenti za to, zakonski, podzakonski akti i sl.

“Kad Dodik pozove na dogovor u BiH bez stranaca i naglasi da bez tog ne može biti BiH, što je tu sporno. Kako da živimo zajedno ako ne možemo ili ako netko neće da se dogovara. I onda u SA čuju samo nezavisnost a poziv na dogovor preskoče, kao da je normalno da se nećemo dogovarati”, napisao je Tegeltija na Twitteru.

Kaže da se u Dodikovom pozivu na dogovor prepoznaje opasnost, kao da je nenormalno da se dogovara.

“Tako se u razumnom pozivu na unutarnji dogovor prepoznaje opasnost, jer polazeći od toga da je valjda u SA normalno da se ne dogovaramo povodom toga nitko ne treba poduzimati i treba se pomiriti s takvom državom u limbu.

Znači ili se dogovaramo unutar BiH ili BiH nema smisao postojanja. Kako da opstaje država bilo koja bez unutarnjeg dogovora u njoj. Tu osnovnu postavku politike i države u SA nikako da shvate”, smatra Tegeltija.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?