Cvijanović: Nedopustiv odlazak Heleza na zasjedanje MMF-a

Predsjedništvo BiH nije prihvatilo prijedlog Vijeća ministara o imenovanju guvernera pri međunarodnim financijskim organizacijama, izjavila je srpski član i predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović.

– Zato je nedopustivo to što je ministar /Zukan/ Helez bez imenovanja otišao na zasjedanje Međunarodnog monetarnog fonda, jer je riječ o najgrubljem kršenju formalnih procedura – istakla je Cvijanović.

Ona je u izjavi za Srnu navela da je izjašnjavanje o prijedlogu Vijeća ministara odgođeno zbog toga što je Predsjedništvo imalo krupne zamjerke na kompetencije i raspored kandidata za tako važne financijske institucije, uključujući upravo ministra Heleza.

– U svakoj ozbiljnoj zemlji ovakvo proizvoljno i protupravno djelovanje za sobom bi povlačilo odgovarajuće sankcije. Nažalost, u BiH to nije slučaj, zbog čega je postalo normalno da svaki činovnik, od veleposlanika do ministra, ignorira stavove institucije koja mu je nadređena – naglasila je srpska članica i predsjedavajuća Predsjedništva BiH.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?