Dodik: Murphy od američkog veleposlanstva naparavio oporbenu stranku

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da su se nekada priopćenja američkog veleposlanstva čitala s pažnjom jer su se oglašavali s jakim razlozima ili jakim porukama onako kako su se oglašavala veleposlanstva velikih sila.

“Međutim, veleposlanik SAD u Sarajevu Michael Murphy od američkog veleposlanstva napravio je oporbenu stranku sa zadatkom da komentira izjave predstavnika vladajućih stranaka i tako svakodnevnim pisanijama ponižava državu koju predstavlja”, rekao je Dodik za Srnu upitan da komentira priopćenje Veleposlanstva SAD u kojem su naveli da “neće mirno gledati ako predsjednik Republike Srpske bude radio na potpirivanju novog sukoba u BiH”, te da će SAD, kako kažu, “stati u zaštitu teritorijalnog integriteta, suvereniteta i multietničkog karaktera BiH”.

“BiH ne može pomoći nitko, ako joj mi nećemo pomoći, ali ugledu svoje zemlje Murphy može odmoći. Privatni rat koji Murphy vodi protiv mene ne služi na čast ni njemu ni SAD koje bi trebale znati šta Murphy radi u BiH. On nije tumač Ustava BiH niti Daytonskog sporazuma, niti on ili bilo tko može navesti kojom odredbom je zabranjeno odcjepljenje od BiH”, istaknuo je Dodik.

Predsjednik Republike je naglasio da zbog građana Srpske želi istaći da američki veleposlanik ne govori istinu kada govori o Daytonskom mirovnom sporazumu i mogućnostima koje je Republika Srpska dobila tim sporazumom.

“Bez pristanka Republike Srpske neće biti suradnje ni s kim, pa ni sa NATO savezom, ako to bude suprotno interesima Republike Srpske”, poručio je Dodik.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?