TRAGEDIJA: ‘Kako objasniti djetetu da tetke više nema i zbog čega plačemo…’

Nakon smrti mlade doktorice Azre Spahić, koju je automobilom ovog tjedna usmrtio Armin Berberović, vožnjom bez vozačke dozvole pod utjecajem alkohola, u nedjelju u 18 sati će se održati mirni skup na Marindvoru, na lokaciji gdje je stradala djevojka, piše Avaz.  

Vijest o organiziranju skupa je objavljena na Facebook stranici “Vi ovo dozvoljavate – za Editu i Selmu”.

– Pozivamo vas na mirni skup odavanja počasti mladoj doktorici Azri Spahić, koja je ubijena u nesreći u petak, u ulici Maršala Tita.

Mediji pišu kako je Berberović koji je u petak na Marijin Dvoru u Sarajevu automobilom udario tri pješakinje prilikom čega je liječnica Azra nastradala, vozio bez vozačke dozvole, zbog čega je i ranije kažnjavan.

Avaz navodi kako su nadzorne kamere sa hotela Zagreb, koje su pregledali nadležni organi, snimile kako se Berberović velikom brzinom iz pravca Skenderije utrkuje i da je, kako bi izbjegao vozila na šinama, koja su mu blokirala put, skrenuo u ulicu Dolina i pri tome udario djevojke od kojih je doktorica Azra Spahić na licu mjesta ostala mrtva. Sumnja se da je vozio više od 100 kilometara na sat.

Povodom tragične pogibije mlade Azre oglasila se Nejra Spahić, kćer premijera Nermina Nikšića. Naime, Nejrin muž je brat stradale liječnice.

Njenu objavu prenosimo u potpunosti.

– Jedan neposlušni čiko je udario tetku s autom, i ona je sada na nebu. “Mama, uzet ću svoj helikopter i spasiti je s neba”.

Tako nekako je izgledalo objašnjavanje mom uskoro četverogodišnjaku zašto tata i mama plaču, zašto ga budimo da idemo u Bihać, zašto tamo tetke više nema.

Naša Azra je bila naš biser, naša najbolja. Plemenita, brižna, požrtvovana. O njenoj skromnosti bi se mogao roman napisati. Bila je ono dijete koje nikada nije nasekiralo svoje roditelje. Njen svaki potez bio je na pravom putu. Bila je hrabra, bila je odana.

Bože, toliko je teško pisati u prošlosti. A onda je sinoć ugašen, jedan osmijeh, snovi, mladost.

Za deset dana je trebala napuniti 25 godina. I ne, nema te kazne, pravde niti pokajanja koje bol jedne majke i jednog oca mogu nadomjestiti, koji njihove svjetove mogu izgraditi.

A ti čovječe, sljedeći put kad odlučiš glumiti mangupa po gradu sjeti se Azre, Selme, Edite i brojnih drugih i ne gasi neodsanjane snove, ne ruši svjetove, ne ubijaj obitelji.

Naša Azra će zauvijek živjeti s nama, u našim molitvama, mislima i snovima – napisala je Nejra Spahić.

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?