POSUŠJE/BLIDINJE: 31. obljetnica utemeljenja VP HVO-A, hrabrost i zajedništvo hrvatskom narodu potrebno i danas

Link na izvornu vijest

U organizaciji Zajednice udruga veterana Vojne policije HVO-a u nedjelju je na Blidinju svečano obilježena 31. obljetnica utemeljenja Vojne policije HVO-a HB.

Obljetnica je započela u prijepodnevnim satima okupljanjem i svečanim mimohodom veterana postrojbi Vojne policije Herceg-Bosne, gdje su sudjelovali i predstavnici Zajednice Udruga veterana Vojne policije HV-a Republike Hrvatske, nakon čega je služena i sveta misa.

Izaslanstva veterana Vojne policije položila su vijence i zapalila svijeće za sve poginule, umrle i nestale hrvatske branitelje na spomeniku Divi Grabovčevoj, hrvatskoj mučenici i simbolu borbe opstojnosti hrvatskoga čovjeka.

Umirovljeni pukovnik Žarko Vrljić, predsjednik Zajednice udruga veterana Vojne policije HVO-a, kazao je kako su se okupili danas da bi podsjetili na hrabrost i zajedništvo koje ih je učinilo nepobjedivima u mnogim bitkama kroz koje je prošla ova postrojba.

– Nema ratne operacije hrvatskih snaga u Herceg-Bosni, a da pripadnici ovih postrojbi nisu dale nemjerljiv doprinos u ratnim pobjedama, braneći svoj dom, svoju obitelj i svoj hrvatski narod. Više od 800 pripadnika, ranjavanjem i zatočeništvom, preuzelo je žrtvu, križ i patnju, a 196 poginulih pripadnika u temeljima je naše slobode – rekao je on. Iako je naglasio da se politikom neće i ne žele baviti, Vrljić je tražio od političkih predstavnika poštovanje za velike žrtve poginulih i ranjenih branitelja te da međusobnim sukobima ne razaraju hrvatski narod u politički neuređenoj BiH.

General HVO-a Ivica Primorac rekao je prilikom obraćanja da su ustroj, zajedništvo, domoljublje i elan krasili postrojbe Vojne policije.

-Kao takvi, dali ste nemjerljiv doprinos slobodi kroz borbene i policijske zadaće. Broj poginulih i onih koji i danas nose osobne križeve pokazatelj je žrtve pripadnika Vojne policije. Čuvajmo zajedništvo, zbijmo redove kao nekada, jer su i ovo izazovna vremena – poručio je general Primorac.

Predsjednik Općinskog vijeća Posušje Ivan Lončar na kraju je pozdravio, kao svojevrstan domaćin, sve nazočne i čestitao obljetnicu postrojbama Vojne policije, naglasivši da Općina Posušje podupire i da će nastaviti podupirati sve braniteljske udruge koje čuvaju i brane vrednote Domovinskog rata.

bljesak. info

Objava POSUŠJE/BLIDINJE: 31. obljetnica utemeljenja VP HVO-A, hrabrost i zajedništvo hrvatskom narodu potrebno i danas pojavila se prvi puta na Posušje net.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?