Posušje pregazilo Slogu

Posušje pregazilo Slogu

Link na izvornu vijest

Nogometaši Posušja u derbiju začelja svladali su na svom stadion u šestom kolu Premijer lige BiH Slogu pa više nisu na začelju. Nakon šest kola i pet odigranih utakmica Posušje se barem za kratko diglo do sedmog mjesta prvenstvene ljestvice napunivši mrežu gostiju iz Doboja. 

Cijelo prvo poluvrijeme su se u večerašnjoj utakmici tražili nogometaši Posušja, ali na kraju su se, za razliku od gostiju, ipak našli. 

Ono najzanimljivije događalo se u samoj završnici. Dominik Begić srušen je u posljednjim minutama prvog dijela u protivničkom kaznenom prostoru, a sudac Sabrija Topalović pokazao je na bijelu točku.  Siguran izvođač bio je Gabrijel Boban. Domaći navijači još se nisu ni prestali radovati, a pred golom gostiju već su se stvorili novi problemi. Igrala se druga minuta sudačke nadoknade – Dominik Begić gurnuo je loptu u prazan prostor za Nikolu Mandića koji je odmah vidio istrčalog vratara gostiju te ga i svladao lijepim lob udarcem iskosa s ruba šesnaesterca, a uz pomoć vratnice lopta je završila u mreži. 

Prije ovih golova Boban se nekoliko puta našao u prilici, kao i Begić koji je šutirao iz daljine da bi gosti imali samo jednu priliku, ali je njihov Danilo Šipovac pao u šesnaestercu. Tražili su, ali nisu dobili, najstrožu kaznu. 

Iako su vodili 2:0 domaći se na početku nastavka nisu povukli, nego su i dalje nastavili pritiskati, a taj pritisak na gostujuću obranu isplatio im se u 53. minuti. Tada se pred vratarom Šćekićem našao kapetan Posušja Dominik Begić koji je nakon iznuđenog jedanaesterca i asistencije postigao i pogodak za 3:0 i tako riješio pitanje pobjednika, opravdao kapetansku vrpcu koju je večeras nosio i prometnuo se i najboljeg igrača utakmice. Unatoč visokom vodstvu, momčad Branka Karačića i dalje nije posustajala. U 60. minuti nakon snažnog udarca Frane Maglice koji je obranio Šćekić lopta se odbila pred Karla Kamenara, a on je pogodio za 4:0 i otklonio sve sumnje u pobjednika večerašnje utakmice. 

Umjesto Bobana priliku je u večerašnjoj utakmici dobio i mladi Marko Kraljević koji je šutirao u 74. minuti, ali se Šćekić ispružio i sačuvao svoju mrežu od petice Posušja, kao i u devedesetoj minuti nakon udarca Brune Jenjića. 

Uz to što su na sedmom mjestu. Posušje je ovom visokom pobjedom nakon dugo, dugo vremena izišlo iz negativne gol-razlike koja ih je stalno pratila. Ona je sada na nuli jer momčad s Mokrog doca uz sedam primljenih, nakon pet utakmica, ima i sedam postignutih golova. 

Objava Posušje pregazilo Slogu pojavila se prvi puta na Posušje.info.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?