Vlada FBiH odobrila 6, 5 milijuna KM za izgradnju sportske dvorane i drugih sportskih objekata u Mostaru

Vlada FBiH odobrila 6, 5 milijuna KM za izgradnju sportske dvorane i drugih sportskih objekata u Mostaru

Link na izvornu vijest

Vlada Federacije BiH danas je na prijedlog Federalnog ministarstva kulture i sporta donijela odluke o usvajanju četiri programa utroška sredstava „Kapitalni transferi drugim razinama vlasti i fondovima“ s kriterijima raspodjele, utvrđenih Proračunom FBiH za 2023. godinu, u ukupnom iznosu od 8.700.000 KM. Riječ je o izgradnji i opremanju sportskih dvorana i drugih sportskih objekata u Bosanskoj Krupi, Tešnju, Gračanici i Gradu Mostaru, javlja Hrvatski Medijski Servis.

Danas usvojenim programom, predviđeno je izdvajanje 6.500.000 KM za izgradnju sportske dvorane Mostar i drugih sportskih objekata u Gradu Mostaru. Raspodjela sredstava vršit će se u skladu s općim i posebnim kriterijima.

Za izgradnju i opremanje sportske dvorane Bosanska Krupa namijenjeno je 1.400.000 KM. Od ovog iznosa, za troškove izvođenja građevinsko – zanatskih radova bit će izdvojeno 638.000 KM, za vanjsku kanalizaciju 32.000 KM, za elektroinstalacije 165.000 KM, te za strojne instalacije 565.000 KM.

Treći program odnosi se na izgradnju i opremanje sportske dvorane Jelah, a koju provodi Općina Tešanj. Od ukupno 300.000 KM, iznos od 200.000 KM predviđen je za troškove izvođenja radova, a 100.000 KM za troškove materijala.

Iznos od 500.000 KM namijenjen je za izvođenje završnih radova na vanjskom uređenju Privredno-kulturno-sportskog centra „Bazen“ Gračanica.

Za svaki od ovih projekata, Federalno ministarstvo kulture i sporta će s implementatorom potpisati ugovore kojim će se definirati rokovi implementacije i namjena sredstava, nakon čega će se vršiti uplata. Federalno ministarstvo kulture i sporta vršit će kontrolu namjenskog utroška sredstava na temelju dostavljenih izvještaja od strane korisnika, a po potrebi i neposredno kod korisnika sredstava.

Dnevnik.ba

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?