Iako ispunjava uvjete Bruni Stojiću odbijen zahtjev za prijevremeno puštanje na slobodu

Iako ispunjava uvjete Bruni Stojiću odbijen zahtjev za prijevremeno puštanje na slobodu

Link na izvornu vijest

Međunarodni mehanizam za kaznene sudove (MMKS) u Haagu odbio je zahtjev za prijevremeno puštanje na slobodu haškog osuđenika Brune Stojića Predsjednica MMKS-a Graciela Gatti Santana u odluci navodi da zahtjev Stojića, nekadašnjeg ministra obrane Herceg-Bosne, koji je osuđen na 20 godina zatvora zbog zločina u Bosni i Hercegovini, treba biti odbijen, prenosi portal Bljesak.info.

Gatti Santana je dodala da, unatoč tome što 68-godišnji Stojić ispunjava uvjete i što je pokazao “napredak ka rehabilitaciji”, ipak postoje značajni faktori koji u ovoj fazi sprječavaju njegovo prijevremeno puštanje na slobodu.

“Velika težina njegovih zločina je jedan od njih. Osim toga, još uvijek imam sumnje u iskrenost Stojićevog prihvaćanja odgovornosti, kritičkog razmišljanja i izražavanja kajanja”, navodi Gatti Santana, između ostalog, u svojoj odluci.

Stojić je i ranije tražio puštanje na prijevremenu slobodu, te u sklopu zahtjeva uputio i pismo u kojem izražava žaljenje zbog svih žrtava. On i još petorica bivših dužnosnika Herceg-Bosne – Jadranko Prlić, Slobodan Praljak, Milivoj Petković, Valentin Ćorić i Berislav Pušić – osuđeni su na ukupno 111 godina zatvora za zločine počinjene u BiH. U pritvoru se Stojić nalazio od 2004., a odlukom Mehanizma kaznu služi u Grazu u Austriji.

The post Iako ispunjava uvjete Bruni Stojiću odbijen zahtjev za prijevremeno puštanje na slobodu appeared first on Brotnjo.info | Čitluk – Međugorje – Hercegovina.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?