Poznati identiteti uhićenih u BiH: Tvrdili da su povezani s nestankom malene Danke, a onda šokirali izjavom

Poznati identiteti uhićenih u BiH: Tvrdili da su povezani s nestankom malene Danke, a onda šokirali izjavom

Link na izvornu vijest

Federalna uprava policije (FUP) uhitila je tri osobe koje su tvrdile da su povezane s nestankom djeteta u Srbiji, piše Dnevni avaz.

Pripadnici FUP-a lišili su slobode tri osobe temeljem Zakona o Interpolu Beograd, koje se sumnjiče da su putem TikToka objavile da imaju veze s nestankom djevojčice Danke Ilić (2) u Srbiji.

Uhićeni su na području općine Hadžići, a kako saznaje Dnevni Avaz, uhapšeni su Bashar Tufankiji, Zakuan Tufankiji i Muhamed Tufankiji.

“Federalna uprava policije postupajući po aktu NCB Interpol Beograd poduzela je mjere i radnje iz svoje nadležnosti, a koje su rezultirale lišavanjem slobode tri osobe na teritoriji Hadžića, Kanton Sarajevo”, potvrđeno je za N1 Sarajevo. Svi uhićeni članovi su iz iste obitelji.

Istražitelji Odsjeka za cyber kriminal Federalne uprave policije locirali su putem IP adresa osobe koje su tvrdile kako imaju saznanja o nestanku maloletne djevojčice u Srbiji, odnosno koje su tražile 50.000 KM za otkrivanje informacija.

“Maloljetna djevojčica nije pronađena na teritoriju Hadžića, a u tijeku je kriminalistička obrada uhićenih”, kazao je federalni inspektor Ervin Mušinović.

Nakon uhićenja, u policiji su izjavili da su se ‘samo šalili‘, piše N1.

The post Poznati identiteti uhićenih u BiH: Tvrdili da su povezani s nestankom malene Danke, a onda šokirali izjavom first appeared on ABCportal.info.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?