Tajland uvodi porez za bogate penzionere sa Zapada

Tajland uvodi porez za bogate penzionere sa Zapada

Link na izvornu vijest

BANKOK – Prema novom tajlandskom poreskom zakonu svi poreski rezidenti koji ostvaruju svoje prihode u inostranstvu, a novac troše na Tajlandu, ubuduće će morati da plaćaju porez.

Tajland uvodi porez za bogate penzionere sa Zapada

FOTO; Agencije

Ove odredbe se ne odnose samo na tajlandske državljane, nego i na hiljade stranih penzionera koji svoje penzionerske dane provode boraveći na Tajlandu.

Među njima je dosta penzionera iz Evrope, a prije svega iz Njemačke.

Penzioneri lagodno žive na Tajlandu od ušteđevine i prihoda koje su ostvarili dok su radili u matičnim zemljama.

„Ovo je vrlo težak udarac za njemačke penzionere’, kaže poreski savjetnik Martin Libenov iz međunarodne revizorske kuće Mazars u Bangkoku, prenosi Tportal.

Da li će hrana pojeftiniti zbog pada cijene struje i gasa

Nisu pogođeni samo penzioneri. Ovo je težak udarac za sve koji se presele u Tajland i žive od svoje ušteđevine i prihoda iz inostranstva, bilo da se radi o penzionerima ili brojnim digitalnim nomadima, kaže Libenov. Politika

Чланак Tajland uvodi porez za bogate penzionere sa Zapada се појављује прво на Capital.ba – Informacija je capital.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?