Maturska večer udar na džepove roditelja: Koliko je novca potrebno izdvojiti za ovo slavlje?

Maturska večer udar na džepove roditelja: Koliko je novca potrebno izdvojiti za ovo slavlje?

Link na izvornu vijest

Proslava mature je jedan od najuzbudljivijih trenutaka u životu svakog srednjoškolca. To je trenutak kada se zatvaraju vrata jednog poglavlja, a otvaraju vrata novog.

Međutim, pitanje koje mnoge maturante i njihove roditelje često brine jest: koliko će koštati ova posebna proslava? Upravo smo istražili cijene proslava mature  kako bismo dobili jasniju sliku o troškovima ovog važnog događaja.

Cijene za djevojke
Dok planirate nezaboravnu proslavu mature, važno je uzeti u obzir i proračun djevojaka. S obzirom na različite financijske situacije i prioritete, pronalaženje pristupačnih opcija ključno je za osiguravanje da svi mogu uživati u ovom posebnom danu.

Posjetili smo nekoliko trgovina i otkrili raznovrsnost cjenovnih opcija. Primijetili smo da jednostavne, ali elegantne maturske haljine mogu biti dostupne za oko 150 KM. Međutim, cijene se mogu znatno razlikovati ovisno o preferencijama i brendovima, prenosi radiosarajevo.ba

U nekim prodavaonicama smo primijetili da cijene haljina dosežu i do 2.300 KM. Ova razlika u cijenama uglavnom se odnosi na kvalitetu materijala, detalje i prepoznatljivost brenda. Razumljivo je da svaka djevojka ima svoje preferencije i budžet, te će izabrati haljinu koja najbolje odgovara njenom stilu i mogućnostima.

Iako je raspon cijena širok, u prosjeku roditelji izdvajaju oko 400 KM samo za matursku haljinu.

Nakon istraživanja cijena maturskih haljina, odlučili smo provjeriti i koliko koštaju frizure i šminkanje za ovaj poseban događaj. Rezultati su pokazali različite opcije i cjenovne raspone.

Posjetili smo i nekoliko salona ljepote kako bismo bolje razumjeli troškove svečanih priprema za maturu. Primijetili smo da se cijene svečanih frizura kreću u rasponu od 30 do 80 KM, što naravno ovisi o salonu, željama maturantice te dužini njene kose.

Što se tiče šminke, cijene variraju ovisno o preferencijama i detaljima, te se kreću od oko 50 do 80 KM za usluge profesionalnih šminkera.

Jedan od dodatnih troškova je i manikura. Ovisno o vrsti tretmana, poput običnog lakiranja, posebne manikure ili nadogradnje, cijene se kreću u rasponu od 30 do 60 KM. Naravno, dužina, oblik i ugled salona također utječu na konačnu cijenu, stoga je važno odabrati provjereni salon za ovu uslugu.

Ne smijemo zaboraviti ni modne dodatke poput nakita i torbica. Cijena nakita varira ovisno o materijalu, dok se torbice za maturu mogu pronaći po cijenama od 25 do 70 KM.

Cijene za muškarce
Kada je riječ o muškarcima, pripreme za maturu obično su nešto jednostavnije. Potrebno je odabrati odijelo, košulju, kravatu ili leptir mašnu, cipele te urediti frizuru.

Kada je u pitanju kupovina odijela za maturanta, izbor ovisi o njegovim željama. Većina radnji nudi kompletna odijela koja uključuju košulju i kravatu ili leptir mašnu, a cijene se kreću od otprilike 200 KM pa sve do 2.000 KM. Naravno, cijena može varirati ovisno o brendu i kvaliteti odijela.

Što se tiče cipela, cijene se kreću u rasponu od 180 do 350 KM. Važno je napomenuti da cijena može varirati ovisno o brendu, kvaliteti i prodavaonici u kojoj se obavljaju kupovine.

Frizura također spada u pripreme za maturu, a cijene se kreću od 15 do 25 KM, ovisno o salonu i vrsti frizure koju mladić želi.

Na kraju, ne smijemo zanemariti ni troškove samog događaja. Obično se maturska večera održava u restoranima ili hotelima, pri čemu cijena večere po osobi može varirati između 60 i 100 KM, ovisno o lokaciji i ponudi jelovnika.

Naposljetku, važno je naglasiti: iako se srednjoškolci s razlogom raduju svojoj maturskoj večeri, bitno je imati na umu da visoki troškovi mogu predstavljati izazov za obiteljski budžet. Roditelji i srednjoškolci trebaju otvoreno komunicirati o financijskim mogućnostima te istražiti sve opcije kako bi pronašli rješenje koje odgovara njihovim potrebama i ograničenjima.

The post Maturska večer udar na džepove roditelja: Koliko je novca potrebno izdvojiti za ovo slavlje? first appeared on ABCportal.info.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?