SARAJEVSKI LJEKARI UPUTILI APEL: PRESTANITE SA UBIJANJEM DJECE U GAZI I BILO GDJE U SVIJETU

SARAJEVSKI LJEKARI UPUTILI APEL: PRESTANITE SA UBIJANJEM DJECE U GAZI I BILO GDJE U SVIJETU

Link na izvornu vijest

SARAJEVSKI LJEKARI UPUTILI APEL: PRESTANITE SA UBIJANJEM DJECE U GAZI I BILO GDJE U SVIJETU

-Mi, dole potpisani ljekari, koji smo zajedno studirali na Medicinskom fakultetu u Sarajevu u periodu 1965-1970. i koji smo, kao jedinstvena generacija, ostali zajedno u dobru i zlu skoro šest decenija. Mi, koji smo preživjeli strahote rata u kome smo, mnogi od nas, izgubili članove porodice, prijatelje i kolege. Mi, koji smo svjedočili ubijanju civila i nevine djece.

Ne mireći se sa zlom koje se dešava prvenstveno u Gazi ali i Ukrajini, gdje svakodnevno stradaju civili, a najviše djeca, odlučili smo da uputimo ovo otvoreno pismo-vapaj cijelom čovječanstvu, a posebno apel moćnicima”, naveli su u pismu.

-Gospodo, predsjednici Država i Vlada, poslanici u parlamentima, predstavnici u institucijama osnovanim da rade za dobro čovječanstva kao što su UN, WHO, UNICEF, CRVENI KRST, LJEKARI BEZ GRANICA, EU, BRIKS i sve druge, zašto ste iznevjerili i obesmislili sve te funkcije, imate li vi djecu i unuke, jeste li se ikada zapitali šta to radite, da li ste pomislili da se i vi možete naći u sličnoj situaciji kao što je ova u Gazi?”, upitali su.

-Gospodo moćnici, pozivamo vas da se osvijestite i zaustavite ubijanje djece i civila, da nesporazume rješavate dijalogom, a ne ratom, jer samo mir može donijeti napredak i sigurnu budućnost za čovječanstvo. Na kraju pozivamo sve naše kolege i njihove asocijacije, sve humanitarne organizacije, vjerske vođe, intelektualce i sve dobre ljude da se pridruže našem apelu i tako opravdamo svoje postojanje”, poručili su u otvorenom pismu ljekari brucoši Medicinskog fakulteta Sarajevo, generacija 1965–1970.

The post SARAJEVSKI LJEKARI UPUTILI APEL: PRESTANITE SA UBIJANJEM DJECE U GAZI I BILO GDJE U SVIJETU first appeared on Hayat.ba.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?