U SKB Mostar dva mjeseca nakon prometne nesreće preminuo 37-godišnji Luka Matić

U Drvaru se krajem kolovoza dogodila stravična prometna nesreća u kojoj je ozljede opasne po život zadobio 37-godišnji Luka Matić. 

Nesreća se desila 20. kolovoza oko 15:25 sati kada je Matić krenuo kući s posla. Izašao je sa parkinga, ušao u svoju traku i nastavio voziti. Kako je portal “Avaza” tada objavio, sivim Mercedesom koji je udario Matića je upravljao 24-godišnji Đ. R. On se zabio u Matićev automobil 10 do 15 metara od firme u kojoj je Matić zaposlen. Kako je Avaz ranije objavio, prema neslužbenim informacijama Đ.R. je bio u alkoholiziranom stanju i vozio je 193 kilometra na sat. 

Nažalost, točno dva mjeseca nakon nesreće Matić je izgubio bitku za život iako se lavovski borio da se vrati u zagrljaj svoje supruge i petogodišnje kćerkice. Matić je sahranjen 22. listopada nakon što je urađena obdukcija. Na smrtom listu je navedeno da je Luka preminuo nasilnom smrću koja je izazvana prometnom  nesrećom.

Brojne povrede i komplikacije


Podsjećamo, Matić je odmah nakon nesreće prevezen u Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar gdje je bio smješten na odjel intenzivne njege. Od siline udara, došlo je do prijeloma baze lobanje, puknuća lobanje, sljepoočne i nosne kosti. Pluća su mu bila nagnječena i bio je na respiratoru do trenutka smrti. Slezena koja je pukla je morala biti izvađena. Jetra je također bila pukla ali su je doktori uspjeli spasiti. Karlične kosti su bile slomljene na tri mjesta.

Prognoze doktora nisu bile dobre.

Iako su ove povrede same po sebi veoma teške, Matićeva borba ovdje tek počinje. Kako saznaje portal “Avaza” zbog brojnih povreda došlo je do brojnih komplikacija. Trećeg tjedna nakon nesreće doživio je moždani udar. Nakon moždanog udara, uslijedile su dvije kliničke smrti.

Tu agonija ne prestaje. Nakon toga dobija meningitis koji je trajao 20-ak dana. Ni bolničke bakterije ga nisu zaobišle. Imao ih je po cijelom tijelu, CRP mu se kretao od 120 do 150.

Zbog ležanja i respiratora, Matić dobija i upalu pluća. Otprilike sedam dana nakon upale pluća, dolazi do puknuća plućne maramice. Odmah su mu uključili drenere i to je trajalo oko 20 dana. Pred sami kraj Matićeve borbe, došlo je do skupljanja viška likvora u mozgu. Ugrađeni su mu privremeni dreneri, a doktori su planirali ugraditi i doživotne. Luka to nije dočekao.

Iako su doktori radili sve što su mogli, nije mu bilo spasa. Luka je 20. listopada izgubio najvažniju bitku – onu za život. Ujutro u pola 9 je preminuo od posljedica drugog moždanog udara.

Odmah nakon nesreće, Matića su doktori stavili u induciranu komu.  

Doktori u mostarskoj bolnici su ga postepeno pokušavali probuditi, kako bi mogli provjeravati i kontrolirati njegovo stanje svijesti. Sredstva protiv bolova je dobijao putem infuzije. 

Iako je u određenim trenucima bio budan i imao otvorene oči, Matić nije reagirao na doktore. Reagirao je samo na članove obitelji, najviše na glas supruge. Jedne prilike kada mu je pričala, Luka je i zaplakao. 

Luka je bio sin jedinac. Iza njega je ostala brojna šira obitelj, supruga i petogodišnja kćerkica. 

Nakon što je portal “Avaza” objavio priču o ovoj stravičnoj nesreći, obitelj Đ.R. je kontaktirala Matićevu obitelj. 

Negirali su da je njihov sin bio pijan kada je skrivio nesreću, piše avaz.ba.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?