Posušak Igor Nuždić najbolji barmen u BiH, Marin Jelčić drugi, a Viliam Selak treći

Barmeni i oni koji imaju želju da to postanu imali su priliku da u mostarskom klubu Golden Cube sudjeluju u natjecanju za najbolje barmene Bosne i Hercegovine.

Od 13 vrsnih natjecatelja iz čitave BiH, titulu najboljeg i najkreativnijeg ponio je Igor Nuždić iz Posušja, prema ocjenama stručnog suda kojeg su činili: Oliver Krešić, brand manager Jack Daniel’s BiH, Denis Memić iz MD Academy Sarajevo i Miro Kljajić, Giffard brend ambasador iz Hrvatske.

Zapažene rezultate u bartendingu: pripremi i miješanju pića, te posluživanju na što specifičniji način uz stvaranje posebne atmosfere za šankom imali su Marin Jelčić iz Čapljine, koji je osvojio drugo mjesto odnosno Viliam Selak iz Banja Luke, koji je osvojio treće mjesto, piše Bljesak.info.

Gentleman Sour Gentleman Jack prvo je natjecanje ovakvog tipa u Bosni i Hercegovini, te je njegovo drugo izdanje okupilo kremu barmenske zajednice iz zemlje.

Uvjeti koji su morali ispuniti prijavljeni barmeni jesu autorski twist klasičnog whiskey soura, te korištenje Gentleman Jacka tijekom spravljanja koktela.

“Cilj ovogodišnjeg natjecanja bilo je poticanje maštovitosti u svakom od prijavljenih natjecatelja, mijenjanje paradigme koktel natjecanja u BiH i ispisivanje novih stranica povijesti domaćeg bartendinga. Troje najboljih će dobiti vrijedne nagrade, vrhunsku edukaciju i nezaboravno druženje uz gospodina Jacka i ekipu”, istaknuo je Oliver Krešić, brand manager Jack Daniel’s BiH.

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?