Sve za sigurnost građana: Do kraja godine na području Mostara 76 kamera, tri nova radara

Prema planu projekta sustava videonadzora MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije, do kraja godine na području Mostara trebalo bi biti postavljeno 76 kamera koje bi trebale povećati sigurnost građana.

– Dosad je na području grada Mostara implementirano više od pola, od ukupno predviđenih 76 kamera, kojima su pokrivene ključne točke, a koje su policiji interesantne s aspekta kriminala, odnosno sigurnosti građana – izjavio je za Fenu ministar unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije Slađan Bevanda.

Po njegovim riječima, u Mostaru je predviđeno i pet radara za mjerenje prekoračenja brzine koje je policija, prema svojoj procjeni i u suradnji s lokalnom zajednicom, postavila ili će postaviti na kritične točke.

Naime, donedavno su u Mostaru bila samo dva radara za prekoračenje brzine, i to na novoj gradskoj magistrali, na izlazu, i kod poslovne zgrade “Projektant” te jedan mobilni radar u vozilu.

Nova tri radara na području Mostara te po jedan ili više u ostalim općinama HNŽ-a

– Moderni visokosofisticirani radari koji mogu pratiti promet na nekoliko traka u isto vrijeme bit će do kraja godine postavljeni i u Ulici kralja Tomislava i na novoj dionici ceste kod Županijskoga suda te jedan na magistrali u Vrapčićima – kazao je ministar Bevanda.

Po njegovim riječima, također će sve općine, izuzev Ravnog, u HNŽ-u biti pokrivene s barem jednim ili dva radara za kontrolu brzine.

Radari, po jedan, će naime biti postavljeni u Stocu, Čitluku, Jablanici, Prozoru-Rami i Konjicu, dok su u Čapljini već postavljena dva, a predviđeno je i nekoliko mobilnih. 

Ministar Bevanda je napomenuo kako se u implementaciju sustava videonadzora u HNŽ-u krenulo prije više godina te da je najkritičniji bio grad Mostar jer nije funkcioniralo gradsko vijeća.

– Najčešće je taj sustav implementiran na način da su lokalne zajednice, odnosno gradovi i općine, financirale sustav videonadzora radi sigurnosti građana, a onda taj sustav daju na upravljanje MUP-u. Kako je u Mostaru bila drugačija situacija, prije izbora gradskoga vijeća, u implementaciju sustava videonadzora uljučio se sam MUP HNŽ-a sa svojim sredstavim i napravilo projekt sustava videonadzora u Mostaru kojim je predviđeno 76 kamera – objasnio je ministar Bevanda, prenosi pogled.ba.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?