Ude drugu godinu zaredom u finalu SP-a: Sretan sam i ponosan 

Hrvatski gimnastičar Filip Ude drugu godinu zaredom izborio je nastup u finalu svjetskog prvenstva na konju s hvataljkama.

Nakon japanskog Kitakyushua prošle godine, Ude je sada sve ponovio u Liverpoolu i izborio svoje peto svjetsko finale u karijeri i ujedno četvrto pojedinačno. Aurel Benović druga je rezerva za finale tla, dok je aktualni srebrni olimpijac Tin Srbić zbog pogreške na jednom elementu ostao bez finala, piše hrt.hr.

Filipu Udeu ovo je drugo veliko finale ove godine nakon Europskog prvenstva ovoga kolovoza u Münchenu. U Liverpoolu je čekao rasplet do kasno u noć, a kada se crta podvukla, zauzeo je ukupno sedmo mjesto s ocjenom 14.400 u konkurenciji 138 vježbača na konju s hvataljkama i u subotu će se boriti za medalju.

– Hvala mojoj obitelji, mojoj kćerkici Evi. Hvala mojim trenerima koji nikada nisu odustali od mene i što su ponosni na mene. Hvala svima koji su svih ovih godina još uvijek uz mene. Sretan sam i ponosan što sam s 36 godina i dalje u vrhu, u top osam najboljih. Ovo je moje četvrto pojedinačno i peto svjetsko finale. U godinu dana ušao sam u tri velika finala, dva svjetska i jedno europsko, a to mi se nije dogodilo u 20 godina karijere, rekao je Ude nakon dugog  kvalifikacijskog dana u Liverpoolu.

– Trenirao sam, radio sam za to. Ponosan sam na sebe. Odradio sam trening vježbu, nije bila savršena, ali je bila dosta za finale. A u njemu se nadam barem ponoviti isto ili možda i pojačati vježbu. Ovisi kako ću se osjećati, a i moram prvo porazgovarati s trenerom, dodao je Filip Ude nakon plasmana u finale. 

Aurel Benović na svojem drugom svjetskom prvenstvu u karijeri s ocjenom 14.266 završio je kao ukupno 11. među 132 parteraša, ali kako su ispred njega bila tri Japanca, a u finalu mogu biti maksimalno dvojica iz iste zemlje, naš najbolji gimnastičar na tlu na kraju je deseti, druga rezerva za finale.

– Jako je težak dan iza mene, ali ponosan sam. Odradio sam kvalifikacije na vrhunskoj razini. Podigao sam i svoju izvedbu i psihičku razinu na još viši nivo. Do samoga kraja bilo je neizvjesno, doslovno sam čekao da zadnji gimnastičar doskoči i završi, ali nažalost nisam uspio ući u finale. Ništa, okrenut ću se novoj sezoni i obećati da ću ići još jače, da ću se još više truditi, pojačavati startnu ocjenu vježbe i očekujem sljedeće godine puno bolje rezultate i bolji plasman na SP-u, najavio je Osječanin.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?