Osam bošnjačkih stranaka okupljenih oko Trojke “dogovorili formiranje vlasti bez SDA”

SDP BiH, Narod i pravda, Naša stranka, Narodni europski savez, Bosanskohercegovačka inicijativa – Kasumović Fuad, Pokret demokratske akcije, Za nove Generacije i Stranka za Bosnu i Hercegovinu su danas usuglasili tekst Sporazuma o formiranju parlamentarnih većina na svim razinama u Bosni i Hercegovini, priopćeno je iz SDP BiH.

Suglasnost na tekst Sporazuma o formiranju parlamentarnih većina na svim razinama u Bosni i Hercegovini dali su organi stranaka, te su ga predsjednici svih navedenih stranaka danas i potpisali.

Ispred NES-a i SBiH, kao grupacije koja zajedno nastupa, potpis je stavio Nermin Ogrešević, a SBiH bi trebala u narednim danima verificirati sporazum na svojim organima. Također, verifikacija se očekuje i od organa stranke Za nove generacije.

Demokratska fronta je također pozvana da budu dio ove grupacije.

Sporazumom je, između ostalog, predviđen zajednički nastup u svim pregovorima s drugim političkim subjektima – potencijalnim partnerima u formiranju parlamentarnih većina.

Također, potpisnici su se obavezali i na što skorije usuglašavanje zajedničkog programskog dokumenta sa jasnim principima, mjerama i smjernicama djelovanja izvršne vlasti na svim razinama, navodi se u priopćenju SDP BiH.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?