Otac medicinske sestre zlostavljačice: “Dijelimo vašu bol i suosjećamo s vama u boli koju vam je naša kćerka uzrokovala”

Tri osobe osumnjičene za fizičko nasilje nad starijom ženom uhitila je kosovska policija. Njima je određeno zadržavanje od 48 sati, prenosi Radio Slobodna Evropa na albanskom. 

Slučaj koji je potresao regiju dogodio se u domu za starije osobe u Peći kada je jedna medicinska sestra zlostavljala staricu i šamarala je. 

Kćerka starice koja je fizički zlostavljana rekla je da je šokirana nasiljem koje je doživjela njena majka, prenosi televizija “Dukađini”. Kćerka zlostavljane žene kaže da će učiniti sve što je u njenoj moći kako bi pravda bila zadovoljena.

Otac medicinske sestre koja je fizički napala stariju ženu u Peći, Naim Peljaj, javno se izvinuo za njen potez. On se, u izjavi za Kljan Kosova, također javno izvinuo obitelji Nura iz Đakovice, rekavši da su ga objavljeni snimci strašno pogodili, kao i njegovu obitelj.

Događaj je izazvao veliko ogorčenje na Kosovu, naročito zato što je sin ove starice Taulant Nura poginuo 1999. kod Đakovice kao pripadnik Oslobodilačke vojske Kosova.

– Draga obitelj i majko borca za slobodu, Taulanta Nure, zahvaljujući čijoj prolivenoj krvi, danas uživamo slobodu. Dijelimo vašu bol i suosjećamo s vama u boli koju vam je naša kćerka uzrokovala – rekao je Peljaj.

Znam da prolazite kroz teške trenutke, ali dozvolite nam da se javno izvinimo u ime moje obitelji Peljaj, iz Novog Sela kod Peći, vama, obitelji Nura, i cijelom albanskom narodu. Uz božju pomoć, ovaj slučaj se neće ponoviti. Moralno i duhovno, dugujemo svoje živote vama, obiteljii Nura iz Đakovice, za duhovnu tragediju koju vam je naša kćerka prouzrokovala – poručio je. 

Peljaj je zatražio da se pravosudne institucije pozabave ovim slučajem.

– U slučaju naše kćerke, tražimo da pravosudne institucije djeluju u skladu sa zakonom Republike Kosovo za krivična djela koja joj se stavljaju na teret – zaključio je Peljaj za Kljan Kosova.

e-hercegovina.com