Šimunović: Hrvati u BiH su po četvrti put uskraćeni za svoga legitimnog predstavnika u Predsjedništvu

Predstavnik Hrvatske u Vijeću sigurnosti Ujedinjenih naroda pozdravio je mandat visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini Christiana Schmidta odbacivši optužbe bh. veleposlanika u UN-u Svena Alkalaja koji je zaključio kako je Schmidt “surađujući sa Hrvatskom na izmjenama Izbornog zakona BiH počinio kazneno djelo”.

Hrvatski predstavnik je kazao da u BiH postoje snage “koje propitkuju Dayton i žele dominaciju”.

“Podržavamo rad Schmidta. Sad je red na ustavnim reformama da se donesu odluke koje će dovesti do legitimnog zastupanja na svim razinama, kao i pravo svih građana da budu izabrani. Pozivamo relevantne političke aktere da preuzmu odgovornost i da se što prije formiraju vlade”, kazao je.

Istakao je kako je veleposlanik BiH Sven Alkalaj večeras iznio teške optužbe na račun Schmidta i Hrvatske da su radili zajednički na izmjenama Izbornog zakona odbacivši ovakve navode.

“Schmidt je donio odluku neovisno i intervenirao je samo prema svom mandatu. On zaslužuje našu podršku, a ne kritike i optužbe”, kazao je predstavnik Hrvatske.

Na kraju svoga obraćanja poručio je kako su Hrvati u Bosni i Hercegovini po četvrti put uskraćeni za svoga legitimnog predstavnika u Predsjedništvu BiH i da nisu glasali za Željka Komšića, ocijenivši kako to krši Dejtonski sporazum.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?