Dvije osobe poginule, a 11 ozlijeđeno na reliju u Belgiji

Dvoje tinejdžera poginulo je u nesreći na belgijskom reliju Condroz-Huy u blizini grada Wanzea kada je jedan od vozača izletio s ceste i udario u skupinu gledatelja.

Nesreća se dogodila kada je Škoda Fabia R5 u kojoj se nalazila posada Emeric Rary i Fabrice Henry izletjela sa staze i udarila u skupinu gledatelja. U nesreći su poginuli 16-godišnja djevojka i 18-godišnji mladić, a još 11 osoba je ozlijeđeno.

Nitko od ozlijeđenih nije u kritičnom stanju. Vozač i njegov suvozač također su prebačeni u bolnicu, ali nisu teže ozlijeđeni i policija ih tek treba ispitati.

Tužiteljstvo istražuje okolnosti nesreće. Vozilo tek treba biti vještačeno, no pretpostavlja se da su nesreći kumovali loši vremenski uvjeti i skliska podloga.

– Automobil je udario u mali zid, sletio na bok i potom udario u skupinu gledatelja koji su bili u zabranjenoj zoni, objavili su organizatori. Međutim, tužitelj ističe da za sada nije jasno jesu li se poginuli nalazili na prostoru koji je bio zabranjen za javnost.

– Auto se zaustavio u susjedovom dvorištu, rekao je jedan od svjedoka za belgijsku TV. Na mjesto događaja stiglo je nekoliko vatrogasnih vozila i vozila hitne pomoći, a nakon nesreće u bolnici u Huyu je otvoren i krizni centar.

Vodstvo utrke odmah je neutraliziralo 17. brzinski ispit i otkazalo posljednju dionicu relija. Neće biti podija niti dodjele nagrada.

Ovo nije prva smrtonosna nesreća tijekom relija Condroz. Prije četiri godine u izlijetanju autmobila poginuo je 52-godišnji suvozač Rik Vanlessen.

Belgijski mediji navode kako su 2011. godine smrtno stradala dva gledatelja, kada se automobil zabio u most nakon čega je “kiša” teškog kamenja završila u publici usmrtivši dvije osobe. Prije 19 godina na reliju je poginuo i 14-godišnji dječak, piše hrt.hr.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?